بازی Assassins Creed Odyssey یازدهمین سری از بازی‌های Assassins Creed است و ساخت این بازی باعث ادامه‌ی این روند و بازگشت دوباره‌ی این بازی به جدول زمانبندی ها‌ی سری بازی های آساسینز کرید می‌شود. این بازی در یونان باستان آغاز می‌شود و به نظر می‌رسد که روند سری های پیشین را در‌پی می‌گیرد و به صورت کلی این بازی به سبک نقش‌آفرینی (سبکی که می توانید اغلب اوقات داستان آنرا تغییر دهید) اعمال می‌شود. در ادامه با وینفون همراه‌باشید.

توسعه و ساخت این سری از بازی آساسینز کرید توسط شرکت یوبی سافت انجام می‌شود. در زیر به توضیح برخی از ویزگی های این بازی می پردازیم.

توسعه‌ی بازی

بعد‌از پایان سال 2016، بسیاری بر این باور بودند که روز‌های درخشش سری بازی‌های آساسینز کرید به پایان رسیده‌است اما به نظر می‌رسد که اینطور نباشد. سری بازی‌های آساسینز کرید، و در واقع بیشتر بازی‌های کمپانی یوبی‌سافت، تاریخچه بدی در فاش‌شدن جزئیات آن‌ها در طول زمان انتشار رسمی نسخه‌های خود داشته‌است و این روند در بازی Assassins Creed Odyssey نیز ادامه پیدا کرد. درمورد این نسخه دقیقا چند ساعت قبل از رویداد مطبوعاتی E3 2018 کمپانی یوبیسافت رخ داد. ناشر این بازی برای کم کردن هر گونه آسیب ناشی از فاش شدن جزئیات این نسخه رسما اعلام کرد که این بازی در E3 2018 رونمایی خواهد شد. اگرچه گفته می‌شود که تعداد زیادی از اسکرین‌شات‌های بازی و گیم‌پلی و بسیاری از جزئیات دیگر بازی تنها چند ساعت مانده به آغاز رویداد مطبوعاتی فاش‌شد.

توسعه‌ی این بازی در سال 2015 و توسط کمپانی یوبی‌سافت آغاز‌شد و بعد از جمع‌بندی پایانی در اتحادیه، این کمپانی ساخت بازی آساسینز کرید اودیسه را تحت ژانر نقش آفرینی و اکشن، با الهام گرفتن از بازی‌هایی چون Fallout و Skyrem و The Witcher 3 آغاز کرد. در طول توسعه ی این بازی این کمپانی در ارتباط نزدیکی با کمپانی یوبی‌سافت مونترال، توسعه‌دهنده‌ی بازی آساسینز کرید اوریجینز، ماند و این سری نه‌تنها از لحاظ گرافیکی بلکه از لحاظ دیگری چون رابط کاربری و اجزای مختلف آن و…. شبیه‌به نسخه‌ی Origins است.

داستان بازی

بازی اساسینز کرید اودیسه اولین سری از بازی‌های آساسینز است که به شرح داستان آنیموس در یونان باستان درسال 431 قبل‌از میلاد و جریان جنگ Peloponnesian  که بین ایالات‌های آتن و اسپارتا رخ داد، می‌پردازد. درحالی که قسمت‌های مدرن این بازی همچنان به دنبال کارکتر Lyla Hasan رخ می‌دهد، بازیکنان نقش کارکتر‌های دیگری مانند Kassandra یا Alexios را ایفا خواهند‌کرد.

شخیت‌ اصلی این بازی متعلق به یک خانواده‌ی اسپارتانی است که طبق پیشگویی، موجب عزاب و بدبختی برای قومش می‌گردد و همین دلیل موجب می‌شود تا پدرش او را در همان کودکی از بالای صخره ای به پایین اندازد. اما او نجات می یابد و حالا  این شخصیت به مزدوری بی رحم تبدیل شده‌‌است. اما با پیشرفت بازی، بازیکنان حقیقت را درمورد خانواده‌ی آن مشخص می‌کنند. آنچه درمورد شخصیت اصلی مهم است، هر یک از شخصیت‌هایی که انتخاب می‌کنید از نوادگان Leonidas پادشاه افسانه‌ای اسپارتان هستند. آنها نیزه‌ی شکسته‌ی اجداد خودرا به ارث برده اند که صرفا برای سلاح اولیه ی بازیکنان درطول بازی نیست. جالب توجه است که یوبی‌سافت نیز تایید‌کرده است که نیزه متعلق به پادشاه Leonidas یکی از قطعه‌های Eden است که جنبه‌ای عرفانی دارد و این قطعه همانند قطعه‌هایی است که کل داستان سری Unity به دور آن می‌چرخد. تقریبا 400 سال بعد از Origins این سری این امکان را فراهم آورده که بتوان داستان تیغه‌ی پنهان Brotherhood را توضیح دهد.

دراین سری از بازی‌های آساسینز کرید بازیکنان باید بین دو شخصیت Kassandra یا Alxios یکی را انتخاب کنند درحالی که در سری Syndicate داستان بازی بین هردو شخصیت بازی در جریان بود و درطول بازی تغییر می کرد. به نظر می رسد این روند برای سری Odyssey برقرار نخواهد‌بود. این بدان معنی است که هردو شخصیت Kassandra و Alexios هم زمان در داستان بازی حضور نخواهند‌داشت و داستان بازی تنها حول شخصیتی که انتخاب می‌کنید می‌چرخد. قابل ‌ذکر است که کمپانی یوبی‌سافت همچنین اظهار داشت که هریک از شخصیت‌ها بیشتر از آن چیزی هستند که آواتار آن‌ها نشان‌می دهد و هر یک از‌آن‌ها دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی است.

گیم‌پلی

یکی از بزرگترین تغییرات سری Odyssey، هدایت کامل مسیر بازی به سبک نقش آفرینی است سبکی که در آن بازیکنان از آزادی عمل بسیار زیادی برخوردارند و اساس این بازی براین سبک بنا نهاده‌شده است. برای شروع این بازی چند داستان متنوع وجود‌دارد. در جریان بازی، بازیکنان می‌توانند چگونگی داستان بازی را تعیین کنند و این انتخاب آن‌ها در پیشرفت بازی تاثیر خواهد گذاشت. از آنجا که Kassandra و Alexios  از مزدوران هستند، و به دلیل اینکه دراصل اسارت اسپارتان هستند هیچ وفاداری به اسپارتان یا آتن در جنگ بین این دو شهر ندارند.

به این ترتیب، بازیکنان قادر خواهند‌بود که در هردو جبهه‌ی جنگ بین اسپارتان‌هاو آتنی‌ها (که به انتخاب بازیکنان بستگی دارد) شرکت کنند و یا هدفی که کارکتر انتخابی آن‌ها می‌خواهد را به انجام برسانندو با هردو جبهه‌ی جنگ همکاری کنند و همه این‌ها بسته به انتخابی است که بازیکنان در آن لحظه انجام می‌دهند. بسته به انتخاب خود، بازیکنان قادر به تصمیم‌گیری درمورد جنگ خواهند‌بود و از این جهت کمپانی یوبی‌سافت نیز تایید کرده‌است که این بازی چندین پایان خواهد داشت. یکی دیگر از ویژگی های این بازی این است که با ضعیف‌شدن یکی از مناطق ایالات تحت سلطه‌ی بازیکنان، آن منطقه توسط دشمن فتح می‌شود. البته باتوجه به ‌اینکه سری Odyssey به‌طور کامل با حقایق تاریخی در هم آمیخته است و نیاز به حداکثر ظرافت ممکن در بیان حوادث تاریخی دارد بسیاری ازحوادث این بازی اجتناب ناپذیر خواهند‌بود. اما دیگر ریزه‌کاری‌های بازی باتوجه به انتخاب بازیکن روی می‌دهد. البته این بازی از نظر تاریخی کسل کننده نیست زیرا به دلیل وجود افسانه‌هایی چون مدوسا و minotaurs که می توانند دیگران را شکار کنند هیجان‌انگیز است.

باتوجه به تنظیم جنگ بین اسپارتا و آتن که به انتخاب مسیر توسط بازیکنان بستگی‌دارد، دو شخصیت Kassandra و Alexios می‌توانند در جنگ‌های بزرگ شرکت‌کند نبرد‌هایی که بیش‌از 150 نفر در هرطرف جنگ وجو‌دارد که بازیکنان وظیفه دارند که فرمانده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی ارتش مقابل را ازپا در‌آورند تا پیروز میدان شوند. این نبرد‌ها به جنگ جدّی بین اسپارتان و آتن ادامه‌ خواهد‌داد  و در داستان بازی تاثیر خواهد‌داشت. برخی از این نبرد‌ها به داستان اصلی و برخی نیز به  محتوای اختیاری داستان باز‌خواهند‌گشت.

علاوه‌براین در سری Odyssey گزینه‌های گفت‌وگو لحاظ گردیده است البته گزینه‌های گفت‌وگو لازم به توضیح ندارد و تقریبابا آن آشنایی دارید اما شاید از لحاظ اینکه این موارد چگونه تغییر کرده‌اند سردرگم شوید. ظاهرا این تغییرات خیلی متفاوتند به طوری که بازیکن درطول گفت‌وگو می‌تواند دروغ بگوید و یا انتخاب کند که کدام ماموریت را انجام‌دهد یا کدام ماموریت را رد‌کند. به نظر می‌رسد که انتخاب‌های گفت‌وگو به‌جای اینکه فقط برای نمایش باشند، کاربدهای متنوعی را ارائه‌دهند.

تحولات این بازی، بازیکنان را به دنیایی والاتر از سری های پیشین آساسینز کرید میبرد  به طوری که در سری‌های پیشین هر یک از شخصیت‌ها با محدودیت‌هایی روبرو بودند برای مثال توانایی کشتن مردم عادی را نداشتند ولی از آنجا که در این بازی شخصیت‌های Kassandra و Alexios مزرورانی هستند که هزاران سال قبل از آساسینز‌ها وجود‌داشته‌اند، این امر برای این سری از آساسینز کرید صادق نیست. پس بله شما می‌توانید مردم عادی را نیز بکشید. این بدان معنی است که این بازی همچنین سیستم تعقیب و گریزی مانند بازی GTA دارد به‌طوری که مزدوران دیگر یا شکارچیان ممکن‌است برای گرفتن جایزه‌ای که برای سر شما تعیین‌شده است بخواهند شما را به قتل برسانند.

عقابی که در سری Origins وجود‌داشت در این سری نیز حضور دارد البته دقیق به صورت سری قبل نیست بلکه در Odyssey شما توانایی کنترل عقاب را دارید و شما می توانید این عقاب را در آسمان در سراسر جهان به پرواز در‌آورید تا مناطق را دور بزند و دشمنان را شناسایی کند و دیگر اعمال را برای شما به انجام برساند. هرچند که باید دید که نحوه تطبیق این سری با سری‌های گذشته چگونه است زیرا در سری Odyssey عقابی که با نام Senu وجودارد عقاب معروفی است که در سری Brotherhood وجود دارد و اگر Kassandra و Alexios جزوه آساسینز ها نیستن و آساسینز‌ها 400 سال بعداز آن‌ها تشکیل می‌شود، چگونه این عقاب در این سری قرار‌دارد؟ شرکت یوبی سافت نیز تاکنون جوابی برای این سوال روی نکرده‌است.

مبارزات در سری Odyssey نیز به مانند سری‌های دیگر جریان دارد با این تفاوت که در این سری در مکانیزم مبارزات تغییرات زیاد و جذابی انجام شده‌است. این  سیستم همان سیستم مبتنی بر ضربات دست و شمشیر و .. است اما با این تفاوت که بسیار چابک‌تر و سریع‌تر نسبت به نسخه‌های دیگر است. مکانیزم لوازم و غنایم و چگونگی طبقه‌بندی وسایل و… شبیه به سری Origins و در این نسخه توانایی ارتقا‌ی وسایل و اسلحه‌ها و حتی مهارت‌های کارکتر انتخاب‌شده وجود دارد. سه شاخه برای ارتقای مهارت کارکتر وجود‌دارد که که شاخه‌ی اول مهارت شکارچی است که بر‌روی تیراندازی  وتوانایی های دیگر تمرکز دارد و شاخه‌ی دیگر مهارت جنگجو است که بر مبارزات تمرکز دارد و شاخه‌ی آخر مهارت آساسینز است که بیشتر روی اقدامات مخفی تمرکز دارد. همچنین در طول بازی بازیکنان قادر خواهند بود که سلاح نیزه‌ی شکسته‌ی پادشاه لئونیداس را ارتقا دهند.

علاوه‌براین بازیکنان می‌توانند مهارت‌های دیگری را که در هشت اسلات جای می‌گیرند، را یاد بگیرند. زمانی که نوار آدرنالین بازیکنان پر شد به جای اینکه مطابق سری Origins از آن برای دویدن استفاده کنند، در این سری می‌توانند از آن برای انجام این هشت مهارت استفاده کنند. برای‌مثال یکی از این مهارت‌ها به شما امکان می‌دهد که زخم کارکتر خود را التیام ببخشید (این کار به جای معجون‌ها در سری Origins عمل می‌کند) و دیگری به شما اجازه می‌دهد که بارانی از تیر بر دشمنان ببارانید و یکی دیگر از مهارت به شما کمک می‌کند که یک سپر دفاعی بزرگ برای مدتی بسازید و دیگر مهارت به شما توانایی استفاده از ضربه قدرتمند اسپارتانی می‌دهد. همچنین بازیکنان می‌توانند این توانایی ها را به نسخه‌های بالاتر و بهتر  و قدرتمند‌تر ارتقا دهند.

کمپانی یوبی‌سافت اعلام کرده‌است که سری Odyssey بزگترین نقشه را در میان تمامی سری‌های آساسینز کریید دارد و حتی  از نقشه‌ی سری Origins که در مصر باستان انجام می‌گیرد، بزگتر است. همچنین محیط بازی کاملا متفاوت با سری های دیگر خواهد‌بود به خصوص جنگل‌ها و دریا‌ها و کوه‌ها که از مهم‌ترین تفاوت‌ها در طراحی این بازی نسبت به سری‌های دیگر هستند. البته در این سری به دلیل اینکه قسمت زیادی از نقشه با دریا‌ها پوشیده می‌شود، صید و شکار‌های گوناگونی وجود‌دارد مخصوصا در دریای اَژه. که البته در حین صید در دریا امکان وقوع درگیری و جنگ دریایی نیز وجود‌دارد.

البته باتوجه به دوره‌ی زمانی این بازی به‌نظر می‌رسد که بسیاری از تسلیحات مربوط به جنگ دریایی از‌قبیل توپ‌ها شکل ساده‌ای ندارند و بازیکنان با استفاده از آن‌ها می‌توانند بارانی از توپ را بر دشمنانشان ببارانند. همچنین بازیکنان می‌توانند تغییرات گوناگونی در کشتی خود انجام دهند و خدمه‌های کشتی را خودشان انتخاب کنند و یا تغییراتی را در کشتی انجام دهند و آن را ارتقا بخشند.  بسیاری از خدمه‌های کشتی با جستجو کردن در بازی در دسترس خواهند بود و خدمه‌ها  مستقیما و خودبه‌خود استخدام نمی‌شوند بلکه استخدام تمامی آن‌ها به تصمیمات و انتخاب‌های شما بستگی‌دارد. همچنین در حین قایقرانی در دریا ممکن است حیواناتی مانند کوسه به شما حمله کنند که برای دفع آن‌ها باید اقدام کنید تا توسط آن‌ها کشته نشوید، با این حال این حیوانات هر لحظه مکن است که به کشتی ها و مردم حمله کنند.

منبع :

GAMING BOLT

66 پست
واحد عثمانی
مطالب مرتبط
در مای نوکیا بخوانید
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی ثبت نشده
برای نوشتن دیدگاه می توانید به حساب کاربری خود وارد شوید ورود ارسال نظر به صورت مهمان
برچسب ها: , , ,