در ویندوز وقتی فایل یا پوشه‌ای حذف می‌شود، به Recycle Bin منتقل می‌شود. این فایل‌ها تا زمانی که خودتان به صورت دستی Recycle Bin را خالی کنید، یا تا وقتی که Recycle Bin به حداکثر ظرفیت از پیش تعریف شده‌اش برسد در همان جا می‌مانند. با پر شدن ظرفیت آن، ویندوز برای جا باز کردن برای فایل‌های حذف شده‌ی جدید، قدیمی‌ترین فایل‌ها را در Recycle Bin به صورت دائمی حذف می‌کند. با انتقال فایل‌ها به Recycle Bin، فایل‌ها به طور دائمی حذف نخواهند شد و همچنان فرصتی برای بازگردادن فایل‌های حذف شده وجود خواهد داشت.

اکثر کاربران معمولاً به Recycle Bin کاری ندارند و آن را به حال خود رها می‌کنند و حتی تغییری در تنظیمات پیش فرضش ایجاد نمی‌کنند. در این مطلب، به شما مواردی را در Recycle Bin نشان خواهیم داد که می‌توان آن‌ها را به دلخواه خودتان شخصی سازی کنید.

نحوه‌ی تغییر دادن حداکثر ظرفیت Recycle Bin

در Recycle Bin، یک حد مشخصی وجود دارد که به محض رسیدن به آن حد، ویندوز شروع به حذف دائمی فایل‌های درون Recycle Bin می‌کند. پیدا کردن این حد در هر کامپیوتر کار آسانی نیست. در یک کامپیوتر معمولی که تنها توسط یک نفر استفاده می‌شود و به هیچ گونه شبکه‌ای متصل نیست، Recycle Bin نزدیک به 5 درصد حافظه‌ی کلی را به خود اختصاص می‌دهد. با این حساب، اگر  در یک کامپیوتر، ظرفیت هارد درایو را 1 ترابایت در نظر بگیریم (که تقریباً 930 گیگابایت آن قابل استفاده است)، حد پیش فرض در Recycle Bin را می‌توان چیزی حدود 46 گیگابایت تخمین زد.

در یک کامپیوتر، هر پارتیشن و هارد درایو نیز Recycle Bin اختصاصی خود را دارد که البته در روت هر پارتیشن پنهان است و $RECYCLE.BIN نام دارد. این پوشه را در عکس زیر می‌توانید ببینید.

حال با این که هر پارتیشن پوشه‌ی Recycle Bin خودش را دارد، تمام محتوای این پوشه‌ها در Recycle Bin که روی دسکتاپ می‌بینید ظاهر می‌شود و به این که در کدام پارتیشن فایل را حذف کرده‌اید ربطی ندارد.

یک نکته‌ی مهم را که در این جا باید در نظر گرفت این است که اگر کامپیوتر شما تحت کنترل یک شبکه است و مقدار فضای ذخیره سازی مشخصی در اختیار هر کاربر قرار می‌گیرد، Recycle Bin تنها 5 درصد از آن فضای موجود را استفاده خواهد کرد.

در اکثر مواقع، این حد پیش فرض بیش از اندازه‌ی مورد نیاز است و در بعضی مواقع ممکن است که نیاز به تغییر آن داشته باشید. اگر ظرفیت هارد درایو کامپیوترتان دو ترابایت است و به ندرت فایلی را حذف می‌کنید، هیچ دلیلی وجود ندارد که 100 گیگابایت از فضای داخلی کامپیوتر به Recycle Bin اختصاص پیدا کند.

برای تغییر مقدار فضای مورد استفاده‌ی Recycle Bin، روی آیکون آن در دسکتاپ کلیک راست کنید و روی گزینه‌ی Properties کلیک کنید.

در پنل Properties، لیست پارتیشن‌های کامپیوترتان را خواهید دید. اگر در کامپیوترتان تنها یک پارتیشن وجود داشته باشد (که همان درایو C: یا درایو سیستم است)، تنها موردی که در لیست خواهید دید همان درایو است. پارتیشنی را که قصد تغییرش را دارید را انتخاب کنید و در قسمت Custom Size، اندازه‌ی مورد نظرتان را وارد کنید.

نحوه‌ی حذف کردن سریع و دائمی فایل‌ها بدون انتقالشان به Recycle Bin

در ویندوز، Recycle Bin را می‌توان طوری تنظیم کرد که فایل‌ها پس از حذفشان دیگر به Recycle Bin انتقال پیدا نکنند و به طور دائمی حذف شوند . البته با این که این مورد را توصیه نمی‌کنیم، ولی در بعضی مواقع چنین تغییری در عملکرد Recycle Bin به درد خواهد خورد. شاید نیاز باشد که یک دسته از فایل‌ها به طور کامل حذف شوند، بدون آن که بر چیزهایی که هم اکنون در Recycle Bin هستند اثر بگذارند.

برای این کار، بار دیگر وارد پنل Properties شوید و گزینه‌ی Don’t move files to the Recycle Bin. Remove Files immediately when deleted را انتخاب کنید.

با فعال کردن این گزینه، شاید بهتر باشد گزینه‌ی Display Delete Confirmation Dialog را نیز فعال کنید. با فعال کردن این گزینه، ویندوز قبل از پاک کردن دائمی فایل‌ها به شما یک هشدار را نشان می‌دهد تا مطمئن شود حذف شدن فایل‌ها از روی تصادف نیست.

نحوه‌ی تعیین کردن مدت زمانی مشخص برای حذف خودکار فایل‌های درون Recycle Bin

در اپلیکیشن Settings در ویندوز 10، ویژگی‌ای با نام Storage Sense وجود دارد که به شما کمک می‌کند بخشی از فضای اشغال شده در کامپیوترتان را بازیابی کنید. یکی از قابلیت‌های Storage Sense این است که به صورت خودکار، فایل‌های اضافه و بدون استفاده را از کامپیوتر حذف می‌کند و مقداری از حافظه‌ی داخلی کامپیوتر را از این طریق آزاد می‌کند، درست همانند اپلیکیشن‌هایی که با همین هدف ساخته شده‌اند، مانند CCleaner و ابزار Disk Cleanup که در نسخه‌های قبلی ویندوز نیز حضور داشت.

Storage Sense یک قابلیت دیگر نیز دارد که به Recycle Bin مربوط می‌شود و آن، قابلیت حذف فایل‌های درون Recycle Bin به صورت خودکار و پس از گذشت مدتی مشخص است و از بین 1، 14، 30 و 60 روز می‌توان یکی را برای این قابلیت انتخاب کرد.

برای فعال کردن این قابلیت، وارد اپلیکیشن Settings شوید (کلیدهای Windows + I را در صفحه کلید فشار دهید). در قسمت System، وارد Storage شوید و روی Change how we free up space automatically کلیک کنید.

در صفحه‌ی جدید، کمی پایین‌تر در همان صفحه در قسمت Temporary Files، گزینه‌ی Delete temporary files that my apps aren’t using را فعال کنید. در اولین منوی کرکره‌ی موجود در همان جا تعداد روزهای مورد نظرتان را نیز انتخاب کنید.

Recycle Bin در ویندوز از جمله مواردی است که کابران هیچ توجه‌ای به آن نمی‌کنند. ولی می‌توان آن را طوری تنظیم کرد که آن گونه که شما می‌خواهید برایتان کار کند.

224 پست
مسعود پاکراه
مطالب مرتبط
در مای نوکیا بخوانید
دیدگاه کاربران
win
پاسخ دهید جمعه 11 آبان 1397

بسیار مفید بود. با اینکه حدود 20 ساله که کاربر ویندوزم هنوز به این تنظیمات سطل بازیافت حتی نگاه هم نکرده بودم.😁😁😁😁😁😁😁😁

برای نوشتن دیدگاه می توانید به حساب کاربری خود وارد شوید ورود ارسال نظر به صورت مهمان
برچسب ها: , , ,