_آموزش پنل جدید

نحوه پاک کردن تاریخ جست‌وجو در گوگل نحوه پاک کردن داده از سرور‌های گوگل

به عنوان بزرگترین موتور جست‌وجوی جهان، گوگل امکانات زیادی را برای کاربران در جهت مدیریت داده‌های خود فراهم آورده است. گوگل نیز به عنوان شرکتی که با مقادیر بسیار زیاد داده سر و کار دارد، بایستی لاگ‌های سیستمی را برای بهبود عملکرد جست‌وجوگر خود نگهداری کند.

به طور یقین وقتی شما در گوگل مطلبی را جست‌وجو می‌کنید، این شرکت یک فایل حاوی زمان جست‌وجو و یا حتی عنوان جست‌وجو (بسته به تنظیمات امنیتی شما) به همراه اطلاعات فرد جست‌وجو کننده ذخیره می‌کند که به آن اصطلاحا فایل لاگ (log) می‌گویند.

در حالی که این مسأله برخی کاربران را از نظر امنیت حریم خصوصی نگران می‌کند، اما بایستی بدانید بدون وجود لاگ‌ها، نتایج جست‌وجو برای شما بسیار کندتر و نامرتبط‌تر از چیزی خواهد بود که الان در اختیار دارید.  حتی اگر شما تاریخچه جست‌وجوی خود را از کروم پاک کنید، باز هم این داده‌ها در سرورهای گوگل موجود است و با ورورد شما به حساب کاربری، از آن‌ها استفاده می‌شود.

البته این شرکت اعلام کرده است که این تنها شما هستید که به اطلاعات یاد شده دست‌رسی دارید و شرکت‌های شخص ثالث و حتی خود گوگل نمی‌توانند آن‌ها را ببینند. با رشد حساسیت‌ها در مورد حریم خصوصی، گوگل نیز راهکاری آسان در اختیار کاربران قرار داده است تا با استفاده از آن تاریخچه ذخیره شده مربوط به خود را حذف کنند.

پیش‌تر این کار تنها از تنظیمات حساب کاربری قابل انجام بود چون گزینه‌های مربوطه در زیر منو‌های تنظیمات حساب قرار داشت، پیدا کردن آن‌ها به راحتی امکا‌ن‌پذیر نبود.

وقتی از محصولات گوگل استفاده می‌کنید، فایلی در باره فعالیت‌های شما ایجاد می‌شود. برای جست‌وجو اطلاعاتی همچون، عبارت جست‌وجو شده، لینک‌هایی که کلیک کرده‌اید و مکان جست‌وجو ثبت می‌شوند.

اما با به روز رسانی اخیر، پاک کردن این اطلاعات بسیار آسان‌تر شده است. گوگل یک وب‌سایت برای این منظور راه‌اندازی کرده است که با کلیلک بر روی این لینک می‌توانید آن را بیابید. با رفتن به این وب‌سایت می‌توانید تمامی اطلاعاتی که گوگل از جست‌وجوهای شما در اختیار دارد را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید تمامی داده‌ها و یا داده‌های ذخیره شده در ساعت گذشته را از سرور گوگل پاک کنید.

در ادامه همین صفحه می‌توانید به تنظیمات بیش‌تر در مورد ذخیره‌سازی داده ها همچون ردگیری فعالیت‌ها، ذخیره سازی صداها و … دسترسی داشته باشید. گوگل مدعی است که این صفحه چه در نسخه دسکتاپ و چه نسخه موبایل در دسترس است و اگر شما از دستگاه تلفن‌همراه برای جست‌وجو استفاده می‌کنید هم می‌توانید داده‌های مربوط را پاک کنید.

گوگل در آینده قصد دارد صفحه‌ای مشابه را برای اپ‌های موبایل راه‌اندازی کند تا کاربران بتوانند اطلاعات ذخیره شده توسط اپ‌های گوگل را نیز به آسانی پاک کنند.

اگر نمی‌خواهید از ابتدا هیچ داده‌ای مربوط به شما ذخیره شود، هیچ راهی تضمین شده و استانداردی برای این کار وجود ندارد. گزینه‌های شما محدود می‌شود که یا بدون این‌که وارد حساب کاربری خود شوید، به جست‌جو بپردازید یا تنظیمات مرورگر خود را به طریقی قرار دهید که هیچگونه فایل لاگ از شما ذخیره نکند.

منبع :

SOFTPEDIA

346 پست
حسین محمدزاده
لیسانس مدیریت. گیک، برنامه‌نویس پایتون. دوستدار لینوکس و مایکروسافت به صورت هم‌زمان!!
مطالب مرتبط
در مای نوکیا بخوانید
دیدگاه کاربران
هنوز دیدگاهی ثبت نشده
برای نوشتن دیدگاه می توانید به حساب کاربری خود وارد شوید ورود ارسال نظر به صورت مهمان
برچسب ها: , , , , , , ,