در منطقهای بهشدت امنیتی در کمپ ردموند، ساختمانی بدون پنجره واقع شده که بر سر در آن هیچ نام و نشانی ثبت نشده شده است. در این ساختمان سِری اتفاقاتی بسیار بد برای دستگاههایی بسیار خوب رخ میدهد. به شکنجهگاه سختافزارهای مایکروسافت خوش آمدید.
قیمت بالای سرفیسها باعث شده تا این دستگاههای بسیار خوش ساخت و جذاب در رده محصولات فوق بالارده قرار گیرند. حال بیایید کمی تصور کنیم سرفیس پن 600 هزار تومانی را برای چندین ماه بدون وقفه روی صفحه نمایشگر بکشند. اعضا مختلف خانواده سرفیس را در “برج شوک” در دفعات متعدد از بالا به پایین پرت کنند. سرفیس لپتاپ را با آن پوشش آلکانترا و جذاب که حتما بهخاطر دارید. اگر این لپتاپ خاص را برای آزمایش طی مدتی طولانی در معرض حرارت بالا، سرمای شدید، باران، رطوبت، گردوغبار، مواد شیمیایی و پرتو فرابنفش قرار دهند چه حالی خواهید شد؟
این توصیفات در ظاهر به کابوسی بسیار تاریک و سهمگین برای هر دستگاهی میمانند. چنین کابوسی اما در بخشی از دنیا روزانه در حال وقوع و تکرار است. در آزمایشگاه بررسی میزان قابلیت دستگاههای مایکروسافت در کمپ ردموند طیف گستردهای از وسایل شکنجه پیشرفته در کنار چندین مهندس و تکنسین بیرحم قرار گرفتهاند تا نقاط ضعف تک تک محصولات سختافزاری مایکروسافت را مورد بررسی قرار دهند.
بلایی که در این ساختمان بر سر محصولات مایکروسافت میآید را کریشنا داربها مدیر ارشد بخش بررسی میزان قابلیت دستگاههای مایکروسافت چنین شرح میدهد:
ما تلاش میکنیم تا عمر سه ساله یک دستگاه را در شرایط سه هفته آزمایش شبیهسازی کنیم.
یک سرفیس پن که برای بررسی میزان مقاوت نوک قلم توسط یک بازوی روباتیک هفتهها به نوشتن و کشیدن خطوط مختلف روی نمایشگر سرفیس میپردازد.
آزمایشگاه بررسی میزان قابلیت اطمینان دستگاه تنها بخشی از برنامه بررسی کیفیت محصولات مایکروسافت است که روی جنبههای مختلفی از هر دستگاه تمرکز دارد. در این آزمایشگاه تمرکز زیادی روی تایید کیفیت و مطلوب بودن طراحی، بررسی و آنالیز مواد استفاده شده در دستگاه، بررسی شکایات و انتقادات کاربران و در نهایت امنیت فیزیکی دستگاه صرف میشود. تمامی این آزمایشات بهگونهای انجام میگیرند تا کیفیت و قابلیت اطمینان به عملکرد دستگاه طی چرخه عمر آن تضمین گردند. داربها مدیر هندی تبار این آزمایشگاه در توضیحات خود اشاره میکند که “ما آزمایشات را به شکلی طراحی کردهایم تا تجربه کلی مشتری را بهبود دهیم”.
تنها مایکروسافت و مشتریان مایکروسافت نیستند که از خروجی و اطلاعات حاصل از این آزمایشگاه منفعت میبرند، برخی از شرکا سنتی مایکروسافت نظیر اینتل نیز از اطلاعات کسب شده طی این آزمایشات جهت بهبود کیفیت نسل بعدی محصولات خود استفاده میکنند.
تیم داربها در آزمایشگاهی دور افتاده از دیگر بخشهای کمپ ردموند فعالیت میکنند، این آزمایشگاه از تعداد زیادی اتاق با درب فلزی قرمز رنگ تشکیل شده که اصول امنیتی بسیار شدیدی برای تردد در آنها درنظر گرفته شده است. راهرویی بتونی این اتاقها را به یکدیگر متصل کرده و به خاطر نبود هیچگونه پنجره یا روزنی به محیط بیرون حس حضور در یک پناهگاه اتمی را به شما القا خواهد کرد. نبود نور طبیعی تنها مورد مشهود در این ساختمان نیست، صدای جیغ و گاه ناله دستگاهها چیزی است که همیشه در این ساختمان بهگوش میرسد و هرگز قطع نخواهد شد. کارکنان آزمایشگاه بهصورت پیوسته در حال تردد بین اتاقها و محفظههای آزمایش هستند تا میزان خسارت وارد شده به دستگاهها را مورد ارزیابی قرار دهند.
برد تامسون از مدیران آزمایشگاه در مورد کار خود توضیح میدهد:
من شیفته خرد کردن دستگاهها هستم، البته تمامی این کارها در نهایت منجر به ساخت سختافزاری بهتر خواهد شد.
یکی از مهمترین زمینههای فعالیت این آزمایشگاه بررسی میزان مقاومت دستگاههای خانواده سرفیس در مقابل شرایط محیطی است. بسیاری از دستگاههای این خانواده برای مثال سرفیس پرو 4 توسط بازیکنان و مربیان تیمهای فوتبال در کشور آمریکا مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین لازم است تا از کیفیت عملکرد دستگاه در شرایط محیطی نظیر دما، رطوبت، نور شدید و گرمای زیادی اطمینان حاصل شود.
داربها در مورد جزییات این بخش از کار آزمایشگاه توضیح میدهد:
ما شرایط مختلف محیطی را در آزمایشگاه خود با استفاده از محفظههای ویژهای که آن را محفظه آب و هوا مینامیم تست میکنیم. دستگاه را با سرعت زیادی سرد میکنیم و دوباره آن را در معرض گرما قرار میدهیم. این کار پیوسته تکرار میشود تا میزان ثبات دستگاه در چنین شرایطی آشکار گردد.
در ادامه نگاهی عمیق خواهیم داشت به بخشی از آزمایشات جامع آزمایشگاه:
چند روز پیش یک دستگاه سرفیس استودیو برای چندین روز در محفظهای با دمای 55 درجه و رطوبت 85 درصد قرار گرفت. چنین آزمایشاتی میزان کیفیت و کارایی بخشهای مختلف دستگاه نظیر لولای خاص سرفیس استودیو و نمایشگر لمسی آن، مدارات داخلی، چسبکاریهای دستگاه و حتی رنگ بدنه را به چالش میکشند. مهندس آزمایشگاه باب مکفرسون یک دستگاه سرفیس پرو را از محفظه غبار نمک خارج میکند.
طی بازههای زمانی مشخص حین آزمایش و در نهایت پس از اتمام هر تست، کارکنان آزمایشگاه دستگاه را از بابت بروز هرگونه تغییرات مورد بررسی قرار میدهند. میزان دقتی که این تیم برای انجام آزمایشات خود بهکار میگیرند مثال زدنی است. برای مثال پس از اتمام هر مرحله بررسی میکنند که آیا قسمتی از دستگاه از جای خود خارج شده؟ تغییر وضعیت داده یا خیر؟ داربها در مورد این بخش از آزمایش توضیح میدهد:
مقیاسی که ما برای سنجش تغییر موقعیت هر قسمت از دستگاه استفاده میکنیم میکرون است. هر میکرون معادل 0.001 میلیمتر است، شما قادر به تشخیص این میزان تغییر با چشم غیر مسلح نخواهید بود.
البته با توجه به سابقه و تجربه این تیم آنها عموما حتی پیش از اندازهگیری این تغییرات قادر به پیشبینی و تخمین وضعیت دستگاه هستند.
ما در همان نگاه اول تغییرات را درک میکنیم. این مسئله به ما کمک میکند تا چرایی وقوع خرابی در یک دستگاه را کشف کنیم. اطلاعات کسب شده در این آزمایشات در طراحی و تشخیص عیب دستگاه کمک شایانی میکنند.
سرفیس استودیویی که در روز مصاحبه در حال کباب شدن در فر آزمایشگاه بود تنها یکی از چندین دستگاه سرفیسی است که همزمان مورد آزمایش قرار میگرفت. چندین دستگاه سرفیس پرو در محفظهای ویژه قرار داده شدند تا میزان مقاوت دستگاه در مقابل غبار نمک را بسنجند، این مسئله باعث میشود تا عمر دستگاه در منطقهای ساحلی مورد ارزیابی قرار گیرد. پس از انجام آزمایش، تیم آزمایشگاه داخل و خارج دستگاه را برای بررسی وجود خوردگی و زنگ زدگی مورد بررسی قرار دادند.
همزمان با این آزمایشات چندین لپتاپ داخل محفظهای مورد تابش پرتو فرابنفش برای چندین هفته قرار گرفته بودند، میزان تاثیری که این اشعه در محیط آزمایشگاهی بر دستگاه میگذاشت درست معادل قرارگیری دستگاه برای چندین ماه در مقابل نور خورشید است. پس از اتمام این آزمایش چند هفتهای تیم آزمایشگاه دستگاهها را برای بررسی هرگونه تغییرات در رنگ، آسیب اتصالات و چسبها مورد ارزیابی قرار میدهند.
در بخش پایینی آزمایشگاه دستگاه ویژهای آب را روی نمایشگر سرفیس پرو میپاشید در ادامه دستگاه را مجددا خشک میشد و پاشیدن آب از سر گرفته میشد. این کار در حقیقت شبیهسازی از آنچه است که در یک مسابقه فوتبال در هوای بارانی بر سر سرفیس پرو میآید. با استفاده از این آزمایش عمر دستگاه را برای استفاده در شرایط بارانی مورد ارزیابی قرار میدهند.
در همین حال که این آزمایش در جریان بود، مهندس آزمایشگاه باب مکفرسون بدنه سرفیس پرو را به هشت قسمت فرضی تقسیم کرد، سپس هر قسمت از بدنه دستگاه در معرض هشت ترکیب شیمیایی مختلف اعم از مواد پاک کننده خانگی، لوسیونهای بدن و حتی شیشه شور قرار گرفت. پس از پایان این آزمایش مکفرسون سرفیس پرو نگون بخت را وارد فر آزمایشگاه کرد تا تاثیر هرگونه واکنش شیمیایی آتی را روی دستگاه مورد بررسی قرار دهد.
تستهای مشابهی روی تایپ کاور، نمایشگر و البته دیگر اعضا خانواده سرفیس انجام میگیرد. در بخش دیگری از آزمایشگاه تست بسیار جالبی در جریان بود. در پشت پنجره یک محفظه بلند موتوری قرار داشت که ابری ضخیم از پودر را بر سر یک سرفیس لپتاپ میریخت، تا میزان مقاومت دستگاه به گردوغبار در شرایط محیطی برای مثال داخل خانه یا دفترکار مورد سنجش قرار گیرد. با استفاده از این آزمایش پاسخ سوالاتی نظیر آنکه “آیا فن دستگاه قادر است پس از تحمل این حجم غبار کار کند؟ آیا فن همچنان بهخوبی گذشته میتواند سختافزار دستگاه را خنک کند؟ آیا مشکلی در عملکرد کلی دستگاه ایجاد خواهد شد؟” پیدا خواهد شد.
پودری که مایکروسافت برای انجام این آزمایش استفاده میکند در حقیقت دانههایی با اندازه معین از کوارتز خرد شده است که برای شبیهسازی گردوغبار موجود در منازل مورد استفاده قرار میگیرد. این پودرها را مایکروسافت از یک شرکت تولید کننده گرده خریداری میکند، بله درست خواندید مایکروسافت گردوغبار خریداری میکند!

اگر فکر میکنید بلاهایی که در این آزمایشگاه بر سر یک سختافزار میآید به پایان رسیده در اشتباه هستید. در آزمایشی دیگر چندین دستگاه ویژه میزان مقاومت دستگاهها را در مقابل شوک فیزیکی ناگهانی شبیهسازی میکنند، بدین صورت که هر سرفیس را از فاصله دو متری روی سطوح مختلف از فرش گرفته تا بتون پایین میاندازند و عملکرد دستگاه را پس از سقوط مورد ارزیابی قرار میدهند.
در کنار این دستگاهها، دستگاهی با نام برج شوک قرار گرفته که یک دستگاه سرفیس پرو را داخل آن قرار دادهاند. در این دستگاه این سرفیس چندین متر بالاتر از سطح زمین قرار گرفته و دستگاه نیروی گرانشی معادل 600 Gs را به دستگاه وارد میکند، بد نیست اشاره کنیم در نیروی گرانشی معادل 5 Gs هوشیاری انسان از دست خواهد رفت. تمامی جزییات این آزمایش توسط دوربینهای ویژهای ثبت میشود و دو تکنسین که در فاصله چندمتری از این برج قرار دارند با دقت مشغول مشاهده تاثیرات این نیروی گرانشی بسیار زیاد روی دستگاه هستند.
پس از پایان آزمایش و به اتمام رسیدن بررسی ویدیویی، دستگاه از بابت هرگونه آسیب ظاهری و میکروسکوپی مورد کاوش قرار میگیرد. این آزمایش در حقیقت شبیهسازی بسیار دقیقی از اتفاقی است که در طی چندین سال استفاده روزمره بر سر یک کامپیوتر میافتد. یک سرفیس پن توسط یک بازوی روباتیک بهمدت چندین هفته نمایشگر یک سرفیس استودیو را مورد لطف قرار میدهد!
در اتاقی دیگر یک سرفیس پن توسط یک بازوی روباتیک خطوط افقی و عمودی را روی نمایشگر یک سرفیس استودیو رسم میکند. در ادامه روبات نمایشگر را پاک میکند و آزمایش مجدد انجام میشود. این روال برای مدت چندین هفته در حال تکرار است تا عملکرد نوک قلم و نمایشگر دستگاه مورد ارزیابی دقیق قرار گیرند.
در کنار این روبات، روبات دیوانه دیگری مشغول روشن کردن یک سرفیس پرو با استفاده از سرفیس پن است، در ادامه روبات سرفیس پرو را در حالت استندبای قرار میدهد، تمامی دکمههای دستگاه را لمس کرده، پخش یک ویدیو را آغاز میکند، سپس انتقال چندین فایل را آغاز کرده، دوربین دستگاه را فعال میکند، حتی چند عکس میگیرد، دوباره دستگاه را خاموش میکند و این کار برای مجددا از نو آغاز میشود.
ناتان پترسون مهندسی که مسئول انجام این آزمایش است اشاره میکند:
این کار درست مانند کاری است که هر کاربر انجام میدهد، این روبات برای چندین هفته همین کارها را تکرار خواهد کرد.
تمامی این شکنجههای عذابآور پیوسته در قلب ردموند پیوسته در حال تکرار هستند تا از رضایت مشتریان اطمینان حاصل گردد، آزمایش کنندگان مداوم در حال کار هستند تا کاربران پس از خرید یک دستگاه سرفیس از عمر چندین ساله دستگاه خود اطمینان داشته باشند. بله سرفیس خود را روشن کن!
- یکشنبه 15 بهمن 1396 18:00
- بدون نظر
- محسن توکلی نیا
- _مایکروسافت پنل جدید , بررسی , بررسی عمومی , مقالات