مایکروسافت به تازگی اعلام کرده است تا بر روی سازماندهی مجدد رایانش مرزی تاکید ویژهای دارد. برای بررسی این موضوع در ادامه با وینفون همراه باشید.
محاسبات ابری (Cloud Computing) به عنوان گامی جدید و ایدهآل توسط شرکتهای فناوری زیادی مورد حمایت قرار گرفته است. به اعتقاد این شرکتها چنانچه زیرساختهای عملی محاسبات ابری در جهان بوجود آید، تاثیری واقعی در رشد و پیشرفت جهان خواهد داشت و مسیری روشن برای ارتقاء دانش عمومی خواهد ساخت. لبه هوشمند، میتواند شامل تعریفی از تکامل طبیعی محاسبات از راه دور در رایانش ابری، محاسبات محلی در دستگاههای دارای اینترنت اشیاء هوشمند و لوازم الکترونیکی مصرفی باشد.
بسیاری معتقدند سرمایهگذاریهای متعدد مایکروسافت بر روی رایانش ابری که این روزها نسبت به خدمات پس از فروش به کاربرانش نیز رقم بیشتری را به خود اختصاص داده است، در آینده از تاثیرگذاری قابل ملاحظهای در دنیای فناوری برخوردار خواهد بود و این طبیعی است که بخش فنی مایکروسافت بیش از پیش بر روی لبه هوشمند فعالیت کند. اما عدهای دیگر این اعتقاد را غلط میپندارند. این عده معتقدند سرمایهگذاریهای مایکروسافت بر روی رایانش ابری موجب شده است تا برخی اشکالات دیگر محصولات مایکروسافت باقی بماند و عملاً مایکروسافت از آنها غافل شده است. در حقیقت این عده میخواهند مایکروسافت، رفع عیب از محصولات مایکروسافت و نیز تمرکز بر روی رایانش ابری، به طور توامان و موازی با هم صورت گیرد.
لبه هوشمند چیست؟
لبه هوشمند به پردازش دادهها از طریق رایانش ابری (cloud) اشاره دارد؛ که حتی آینده پایگاههای داده را نیز دستخوش تغییرات شگرفی خواهد کرد. برای آنکه لبه هوشمند را به خوبی بشناسیم، باید درک درستی از محاسبات ابری داشته باشیم. محاسبات ابری، شبکهای از سرورهای میزبان اینترنتی (host) است که به جای آنکه از سرورهای محلی یا رایانههای شخصی بهره ببرد، از این سرورهای اینترنتی برای ذخیره سازی دادهها، مدیریت و پردازش آنها استفاده میکند.
مایکروسافت کلود نیز به شرکتها کمک میکند تا بر روی تجهیزات نظارت مستمری داشته باشند و آنها را مدیریت کنند؛ همچنین امکان ذخیره سازی بینهایتی را برای شرکتها و مصرف کنندگان فراهم میکند و دادهها را در چندین نقطه از یک شبکه ادغام میکند. مایکروسافت از طریق سامانه اژور ارزش افزوده مضاعفی را به سیستم رایانش ابری خود داده و آن را بیش از پیش قدرتمندتر ساخته است.
هماهنگی سامانه اژور با رایانش لبه، امکان پردازشهای متنوعتری را برای مایکروسافت ایجاد میکند. این پردازشها هرگز در چارچوب سیستمهای کاری معمولی رخ نمیدهند و برای بهرهمند شدن از آن نیازمند فعالیتهای ابری (cloud) در شبکه هستیم.
مایکروسافت بهطور مستقیم از دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس برای راهاندازی سامانههای آژور خود بهره میبرد و هنگامی که این سامانه برای اجرا روی دستگاههای مختلف قرار میگیرد، مدیریت گردش کاری را تسهیل میبخشد. مدیریت گردش کاری مجموعهای از فعالیتهای به هم مرتبط است که توسعهدهندگان میتوانند با استفاده از آن یک سناریو را به پایان برسانند. مایکروسافت همواره مشغول همکاری و مذاکره با ارائهدهندگان خدمات ابری است تا سرویسهایی مانند دستگاههای توابع یادگیری (Learning Machine Functions) و جریانهای تجزیه و تحلیل (Stream Analytics) را به رایانش لبه اضافه کرده و هر چه سریعتر آن را به کاربران ارائه کند. شایان ذکر است، سامانه اژور در این رویه کاری محدود به سرورهای موجود در مجموعه میشود. مایکروسافت ، لبه هوشمند را به عنوان یک راه حل مستقل در نظر گرفته است. از این رو، لبه هوشمند قابلیت انعطافپذیری بالایی نیز خواهد داشت.
میزان سرمایه گذاری مایکروسافت بر روی لبه هوشمند چقدر است؟
هیچ شرکتی سرمایهگذاریهای قابل توجهی را در یک تکنولوژی خاص انجام نمیدهد؛ مگر آنکه ابتدا به ارزیابی صنعتی آن بپردازد. در نتیجه، مایکروسافت در سال گذشته با انتشار یک پست در وبلاگ خود گفت:
طی سالهای 2016 و 2017، تنها 45% از تمام دادههای ایجاد شده توسط سامانههای اژور ذخیره، پردازش و تجزیه و تحلیل شدهاند و مرحله عملیاتی سازی آن در لبه هوشمند آغاز شده است. پیشبینی میشود در طول سه سال آینده حدود 6 میلیارد دستگاه به لبه هوشمند مجهز شوند. آنطور که ما تصور کردهایم این میزان تا سال 2028 به 50 میلیارد نیز برسد.
همه اینها یعنی مایکروسافت هرگز قصد عقبنشینی ندارد؛ بلکه همچنان میخواهد به عنوان یک رهبر در بخش رایانش ابری فعالیت کند. همین حالا نیز فعالیتهای رایانش ابری شرکت آمازون با اختلاف زیادی پس از مایکروسافت در جایگاه دوم قرار گرفته است. مایکروسافت اهداف خود از ایجاد لبه هوشمند را در سه شاخه زیر بیان میکند:
- فعالیت در دنیای چندکاره آینده
- فعالیت بیشتر درهوش مصنوعی
- فعالیت در محاسبات غیرشبکهای و مستقل از سرورها
دادههای سامانه اژور که از طریق لبه هوشمند به پایگاههای داده مایکروسافت منتقل میشود این امکان را به این شرکت میدهد که هوش مصنوعی و بویژه کورتانا را بهبود ببخشد. کورتانا بخش جدایی ناپذیری از استراتژی محاسباتی رایانش لبه است و این دو همانند دو برادر در کنار یکدیگر کار میکنند.
مایکروسافت میخواهد بینش جدیدی را نسبت به دستگاههای دارای لبه هوشمند بین مصرفکنندگان و مشتریان ایجاد کند.
تاثیرات لبه هوشمند در دنیای واقعی
مایکروسافت اعلام کرده است که تاکنون ده شرکت از راه حلهای رایانش ابری مایکروسافت، سامانه اژور و رایانش مرزی استفاه میکنند. در زیر برخی از شرکتها معرفی میشوند:
ساندویک کرمانت (Sandvick Cormont)
ساندویک از سامانه اژور برای پیشبینی نیازهای تعمیر و نگهداری تجهیزاتش استفاده میکند و از این طریق دستگاههای دارای مشکل را بطور آنلاین خاموش میکند
اشنایدر الکتریک (Schneider Electric)
همکاری مایکروسافت با اشنایدر الکتریک در زمینه کشاورزی پایدار در کشور نیوزیلند است. این شرکت با استفاده از رایانش ابری و لبه هوشمند عملکرد مثبتی را برای کاهش هزینههای آب و برق به دست آورد.
DroneWorks
شرکت ژاپنی DroneWorks از سامانه اژور به عنوان راه حلی امن و مقیاس پذیر برای جمع آوری و تجریه و تحلیل دادههای پرواز هواپیماهای بدون سرنشین خود استفاده میکند. این سامانه به شرکت کمک خواهد کرد تا یک سیستم مدیریت صنعتی، هواپیماهای بدون سرنشین استاندارد را پیشبینی کند و از این طریق نیازهای تعمیراتی و نگهداری این هواپیماها قابل پیشبینی باشد.
شرکت BlueMetal Insight
شرکت BlueMetal که یک شرکت تولید موتورسیکلت در ایندیاناپلیس است، از طریق سامانه اژور توانسته است برنامهای را تهیه کند که اطلاعاتی که راکبان موتورسیکلت در لحظه نیاز دارند فوراً به دست آنها برساند.
Ecolab
همکاری مایکروسافت و اکولب برای کمک به صنایع آبی در سراسر جهان از طریق سامانه آژور است.
زندگی با لبه هوشمند
سرمایه گذاری مایکروسافت بر روی رایانش ابری (Cloud) و لبه هوشمند شاید در کل بسیار بلندپروازانه و دور از دسترس باشد؛ اما باید تاثیرات آن را در دنیای واقعی به انتظار نشست. سرمایه گذاری مایکروسافت در این تکنولوژی به طور کلی تمامی سیستمعاملها و سایر زیر مجموعههای حوزه فناوری اطلاعات را تحت شعاع خود قرار خواهد داد و میتواند نقش نیروی محرکی را داشته باشد که دنیای آی تی را با تغییرات شگرفی رو به رو خواهد کرد.
- پنجشنبه 11 مرداد 1397 19:00
- یک نظر
- سینا هنربخش
- _متفرقه پنل جدید , اخبار , اخبار مایکروسافت , مقالات , یادداشت
البته اج اینجا اسم یا مرورگر نیست!!
صرفا شعار جدید مایکروسافت و مسیرش هست
تاکید میکنم صرفا یه صفت موصوف هست و نام مرورگر نیست
مرز با لبه هوشمند تکنولوژی و ابر هوشمند