مایکروسافت طی 6 سال اخیر پیوسته در تلاش بوده تا حضور خود را در بازار سخت افزار، بیش از پیش تقویت سازد. حضوری این شرکت با برند سرفیس در حوزه سختافزار عملا مایکروسافت دیگر تنها یک غول نرمافزاری نیست، چرا که چه طرفدار این شرکت باشید چه از آن خاطره خوشی نداشته باشید، ردموندیها اکنون به یک غول سختافزاری تبدیل شدهاند.
سرفیس هاب 2 محصولی است که در دو نسخه عرضه شده است. نسخه اول سرفیس هاب 2 اس است که پیشتر طی مقالهای به بررسی آن پرداختیم. این محصول در حال حاضر در دسترس مشتریان است که البته مشتریان آن را اصولا اهالی کسب و کار و شرکتهای بزرگ تشکیل خواهند داد.
نسخه دیگر سرفیس هاب 2 ایکس است که در سال آینده میلادی با نهایی شدن پروژه Windows Core OS راهی بازار خواهد شد. اگر مشغول خواندن این مقاله هستید، مطمئنا یا طرفدار مایکروسافت هستید یا یک خوره تکنولوژی، در هر حال یقینا ویدیو معرفی این محصول که برای اولین بار سال گذشته توسط مایکروسافت منتشر شد را مشاهده کردهاید.
شاید با توجه به بازار هدف این محصول Surface Hub 2x چندان مورد توجه مردم عادی قرار نگیرد. اما این محصول دقیقا همان چیزی است که هر گیکی را به هیجان میآورد. در ویدیو معرفی این نمایشگر مشارکتی ویندوز هنگامی که کاربر نمایشگر 50 اینچی را با یک دست از حالت عمودی به حالت افقی جابجا میکرد، تمام رابط کاربری دستگاه بهصورت همزمان شروع به چرخش کردند. اگر این ویدیو را به یاد ندارید، مجددا نگاهی به آن خواهیم داشت.
Surface Hub 2 محصولی است که بهصورت ویژه برای بزرگترین شرکتهای جهان و به طور دقیقتر برای 500 شرکت برتر لیست شده در مجله فورچون توسعه یافته است. چنین شرکتهای بزرگی به هیچ عنوان مشکلی از بابت پرداخت قیمت 5 رقمی این محصول ندارند و حتی برای افزایش بهرهوری تیمهای کاری خود از آن استقبال میکنند.
سرفیس هاب 2 تنها یک نمونه است، در حقیقت مایکروسافت نشان داده که طی سالیان اخیر نه تنها جلوتر از زمانه خود حرکت کرده بلکه برخلاف دوران مدیریتهای پیشین، توانسته آینده را به زمان حال پیوند زده و محصول آزمایشگاهی را در نهایت به محصولی تجاری بدل سازد. این محصول و دیگر محصولات چند سال اخیر مایکروسافت گواهی است بر این مسئله که مایکروسافت امروز را باید پرچمدار خلاقیت در دنیای فناوری بدانیم.
زمانی که مایکروسافت و محصولات آن را با رقیب دیرینه مقایسه میکنیم، کاملا واضح است که این شرکت توانسته اپل را در عرصه نوآوری در حوزه سختافزار کاملا کنار بزند. تیم سرفیس با معرفی دستهبندیهای جدید در حوزه سختافزار توانسته سازنده آیفون را از مد افتاده نشان دهد.
اگر این مسئله را باور ندارید کافی است تا سرفیس هاب 2 را به عنوان محصولی که به صورت ویژه برای اهالی کسب و کار توسعه یافته با مک پرو، کامپیوتر گران قیمتی که برای فیلم سازان توسعه یافته مقایسه کنید. در حالی که سرفیس هاب 2 عملا دستهبندی جدیدی در کامپیوترهای شخصی ایجاد کرده و شکل فعالیت کسب و کارها را تغییر خواهد داد، مک پرو جدید تنها یک کامپیوتر قدرتمند اما گران قیمت است که تحولی در شکل انجام کارهای شما ایجاد نخواهد کرد.
مک پرو 2019
سرفیس هاب 2 در حقیقت یک تبلت بسیار بزرگ (50 یا 80 اینچی) است که پس از نصب روی دیوار یا پایه مخصوص خود عملا شکل همکاری بین نیروهای یک شرکت یا برای همیشه تغییر میدهد. کاربران با استفاده از اسکنر اثر انگشتی که در کناره آن قرار گرفته، میتوانند به پروفایل شخصی خود ورود کرده و در ادامه با استفاده از سرفیس پن ویژهای که برای این محصول توسعه یافته به طراحی یا نوشتن بپردازند. مواردی نظیر برقراری کنفرانس ویدیویی با استفاده از وب کم بسیار با کیفیت دستگاه قابل انجام است.
علاوه بر تعامل مستقیم با دستگاه امکان کنترل و تعامل با آن از طریق کامپیوترهای دیگر نیز ممکن است. بنابراین انتقال و نمایش پروژههایی که توسط کارمندان در لپتاپهای شخصی انجام شده بدون وقفه صورت خواهد گرفت.
این موارد تمام هنرمندی تیم سرفیس در خلق سرفیس هاب 2 نیست. مایکروسافت امکان اتصال همزمان چهار سرفیس هاب 2 را فراهم آورده که در نتیجه نمایشگری بسیار بزرگتر در اختیار خواهد بود. اتصال سرفیس هاب 2 هم روی دیوار ممکن است و هم امکان نصب آن روی پایه قابل حملی که به صورت مشترک توسط تیم سرفیس و استیل کیس (شرکت مطرح سازنده مبلمان اداری) توسعه یافته امکان پذیر است.
باترین درونی سرفیس هاب 2 باعث شده تا امکان جابجایی دستگاه بدون ایجاد هرگونه وقفه در کار ممکن باشد. هنرمندی مایکروسافت در ساخت سرفیس هاب 2 تنها محدود به طراحی سختافزاری آن نیست. سرفیس هاب 2 به لحاظ نرم افزاری با تمامی محصولات فعلی مایکروسافت نظیر وان نوت، آفیس 365 و تیمز سازگار است. با این تفاسیر این محصول را میتوان نمونه بسیار کاملی از هماهنگی هرچه تمام بین سخت افزار و نرم افزار دانست.
البته کار مایکروسافت در ایجاد اکوسیستم یکپارچه با قدرت همچنان در جریان است. توسعه Windows Core OS باعث خواهد شد تا قابلیتهای جدیدی در سرفیس هاب ایجاد شده و از سوی دیگر دستگاههای جدید دیگری نظیر سرفیس سنتورس وارد بازار شوند. سرفیس هاب 2 تنها یک نمونه از نوآوری تیم سرفیس و ایجاد یک دستهبندی جدید است.
مثال عینی دیگر از تاثیرات مایکروسافت در دنیای فناوری سرفیس استودیو است. پیش از عرضه این محصول، کامپیوترهای همه کارها (AIO) صرفا کامپیوترهایی قشنگ و جمع و جور در مقایسه با دسکتاپهای رایج بودند. سرفیس استودیو اما تمامی این معادلات را برهم زده است. مایکروسافت با عرضه این محصول نشان داده که چه کارکردهای بسیار متفاوتی میتوان از چنین محصولی انتظار داشت.
موفقیت سرفیس استودیو 2 و استقبال بسیار خوب طراحان گرافیکی و هنرمندان دیجیتال از این کامپیوتر باعث شده تا همکار دیرینه مایکروسافت یعنی لنوو نیز از آن الهام گرفته و یک کامپیوتر همهکاره با الهام از آن تولید کنند.
لنوو یوگا A940 کامپیوتر همه کاره لنوو که با الهام از سرفیس استودیو توسعه یافته
هولولنز نمونه بسیار موفق دیگری از این دست است. محصولی که برای اولین بار مفهوم واقعیت ترکیبی را به جهان معرفی کرد و اکنون در نسل دوم خود با بهبودهای بسیار متعدد معرفی شده است. هولولنز 2 درست مانند سرفیس هاب 2 محصولی است که دستهبندی جدیدی را معرفی کرده و شکل جدیدی از کار با کامپیوتر را تعریف کرده است.
در حال حاضر شرکتهای مختلفی هدستهای واقعیت مجازی را رونمایی کردهاند. اما هولولنز 2 تنها هدستی است که بدون هیچگونه کامپیوتر اضافی کار کرده و تمامی پردازشهای آن داخل خود هدست انجام میشود. به واقع الکس کیپمن پدر معنوی این هدست کاملا دقیق و درست اعلام داشته که مایکروسافت در این فناوری 3-4 سال از رقبا جلوتر است.
الکس کیپمن مدیر پروژه هولولنز در حال معرفی نسخه دوم هولولنز
هولولنز درست مانند سرفیس هاب محصولی است که برای کاربران تجاری و سازمانی توسعه یافته است. این مسئله اما به این معنی نیست که مایکروسافت در حوزه رایانش شخصی چیز جدیدی برای عرضه کردن ندارد. بگذارید به گذشته برگردیم، زمانی که پانوس پانای روی صحنه سرفیس بوک را رونمایی کرد. در نگاه اول حاضران در سالن احساس کردند که مایکروسافت تنها یک لپتاپ معمولی با کیفیت را توسعه داده است. اما زمانی که نمایشگر این لپتاپ از بدنه جدا شد، ناگهان کل سالن از شدت خوشحالی و تعجب به وجد آمدند و ایستاده شروع به تشویق کردند.
مایکروسافت با معرفی سرفیس بوک نشان داد که یک لپتاپ چگونه میتواند در هنگام نیاز به یک تبلت قدرتمند تبدیل شود. کاری که مایکروسافت طی این چند سال انجام داده باعث شده تا هنگام نگاه به اپل بیش از هر چیز احساس یک شرکت محافظهکار و فاقد خلاقیت در ذهنمان تداعی گردد. دیدگاهی که البته از واقعیت به دور نیست، اپل گاو شیردهای به نام آیفون را در اختیار دارد و در نتیجه تمام تمرکز خود را روی این محصول قرار داده است. تمرکز بیش از اندازه این شرکت روی آیفون باعث شده تا سایر بخشهای این شرکت مهجور و بدون تحول باقی بمانند.
این موارد البته به این معنی نیست که عملکرد مایکروسافت در حوزه سختافزار بالاخص با برند سرفیس همواره بدون مشکل و عالی بوده است. برای مثال کافی است به نسل اول سرفیس پرو مایکروسافت نگاهی انداخته یا سرفیس آر تی را به یاد بیاورید. به بیان دیگر مایکروسافت طی چندین سال کار روی سرفیس پرو بالاخره با عرضه سرفیس پرو 4 توانست یک تبلت هیبریدی کامل و بدون نقص را روانه بازار سازد.
البته نباید از یاد برد که در جنبه نرمافزاری سرفیس پروهای مایکروسافت هنوز در ارایه نقش یک تبلت مشکل دارند. چرا که ویندوز 10 با اینکه در قامت یک سیستم عامل دسکتاپ عالی است، به عنوان روح یک تبلت هنوز با ارایه یک تجربه عالی فاصله دارد. اپل تا پیش از کنفرانس اخیر خود سیستم عامل ios را برای تبلتهای خود درنظر گرفته بود که اکنون به iPadOS تغییر نام داده است.
تحول اخیر در ios با ارایه قابلیتهای بهتری در مولتی تسکینگ، پشتیبانی از ماوس و .. عملا قدمی بزرگ در غنای هرچه بیشتر رابط کاربری آیپدهای اپل ارایه کرده است. این نقطه قوت اپل دقیقا همان بخشی است که مایکروسافت نیاز به کار بیشتر روی آن دارد. البته که مایکروسافت از این مسئله کاملا آگاه بوده و نسبت به آن بیتفاوت نبوده است. Windows Core OS پاسخ مایکروسافت به نیاز کاربران این شرکت به سیستم عاملی مدرن و مناسب صفحات لمسی است. توسعه این سیستم عامل جدید که در پس پرده در حال انجام است، دلیل اصلی مایکروسافت برای عدم بهبود قابلیتهای لمسی ویندوز 10 در چند سال اخیر بوده است.
هنگامی که همراه یک کودک به یک فروشگاه کامپیوتر مراجعه میکنید، یا اینکه در حال کار با کامپیوتر کودکی کنار شما باشد، حتما این منظره را مشاهده کردهاید که کودک انگشت دست خود را روی نمایشگر میکشد و میخواهد از طریق لمس با لپتاپ تعامل برقرار کند. در این میان اگر کودک با یک کامپیوتر مک مواجه شود اتفاق خاصی رخ نخواهد داد، در نقطه مقابل سرفیسهای مایکروسافت به خوبی با لمس سازگار هستند.
مایکروسافت در مورد نحوه تعامل ما با کامپیوترهای شخصی مسیری را ترسیم کرده که در آن لمس و قلمهای استایلوس نقشی انکار نشدنی در آن دارند. این مسیر البته هنوز جای کار دارد که به احتمال زیاد در کنفرانس پاییز سرفیس مایکروسافت شاهد به ثمر نشستن اولین میوه آن خواهیم بود.
مایکروسافت امروزی به خوبی اثبات کرده که خلاقیت و نوآوری و در نتیجه رهبری دنیای فناوری برخلاف چند سال گذشته دیگر در اختیار اپل نیست. به بیان دیگر مایکروسافت در حال خرد کردن اپل در زمین بازی حریف است.
- پنجشنبه 16 خرداد 1398 21:00
- 4 نظر
- محسن توکلی نیا
- _سرفیس پنل جدید , _مایکروسافت پنل جدید , بررسی , بررسی عمومی , مقالات
فعلا بخش نرم افزار مایکروسافت به بدترین شکل ممکن داره کار میکنه
و بخش سخت افزار همش معطل بخش ضعیف نرم افزاره
و فقط همه امیدوارن که این شایعاتی که ۱۰ ساله به گوش میخوره حقیقت داشته باشه
فعلا به نظرم کلا هیچ سیستم عامل خوبی تو دنیا وجود نداره ولی بهترینشون ویندوزه با این اوضاع!
ویندوزفون امیدوار کننده بود که از بین رفت! و با حرکات اخیر اپل میشه امید داشت که یه سیستم عامل نسبتا خوب داره به وجود میاد
ولی با اینکه دوساله مایکروسافت هیچ حرفی درباره آینده ویندوز نزده،
ولی بازم امیداورم!
ولی چیزی که آدم رو نا امید میکنه نحوه اجرا دولوپرهای مایکروسافته! دیزاینرها یه چیزی طراحی میکنن، دولوپرها کلا یه چیز دیگه تحویل میدن. و از اون بد تر اینکه برای دیزاینرها هم اهمیتی نداره!
ای بابا بسه دیگه
جقدر دلم پره!