یکی از سوالاتی که در ذهن کاربران بسیاری شکل گرفته این است که این صفحه نمایش QHD و اسنپدراگون ۸۰۸ و ۸۱۰ که در گوشی های پرچمدار مایکروسافت قرار گرفته اند چه تاثیری در میزان سرعت این گوشی ها در انجام کار های روزمره دارند و سرعت آن ها در مقابل پرچمداران گذشته نوکیا چگونه است. آیا تفاوتی میان عملکرد آن ها وجود دارد؟ در ادامه به آن ها پاسخ می دهیم.
گوشی های ویندوز فونی نوکیا همواره طراحی بسیار زیبا و قدرت سخت افزاری بالایی داشتند و لومیا ۹۳۰ به عنوان آخرین پرچمدار ویندوز فونی این شرکت به اندازه ای کامل هست که بتواند با گوشی های بالارده امروزی نیز رقابت کند به خصوص اگر بحث دوربین پیش آید، این گوشی به راحتی می تواند رقبا را شکست دهد. اما دیگر تولید کننده برتر گوشی های ویندوز فونی نوکیا نیست و مایکروسافت این گوشی ها را تولید می کند و به تازگی نیز اولین پرچمداران خود را پس از تصاحب بخش تولید دستگاه ها و تجهیزات موبایل نوکیا، عرضه کرده است. این گوشی های جدید مایکروسافت قدرت سخت افزاری بسیار بالایی دارند و به دوربین های بسیار قدرتمندی نیز مجهز شده اند. اما با وجود این قدرت بالا، بسیاری از کاربران هنوز هم لومیا ۹۳۰ را بیشتر از نظر ظاهری برتر می دانند. امروز می خواهیم پنج گوشی را با یکدیگر مقایسه کنیم. گوشی های نوکیا، لومیا ۱۵۲۰، لومیا ۸۳۰ و لومیا ۹۳۰ هستند و در سمت دیگر پرچمداران مایکروسافت، یعنی لومیا ۹۵۰ و ۹۵۰XL قرار دارند.
تا به امروز بنچمارک ها و امتیازات بسیاری از این گوشی ها منتشر شده است که می توان به راحتی آن ها را با یکدیگر مقایسه کرد و به یک نتیجه قابل قبول رسید. اما اکثر ما می دانیم که این بنچمارک ها تنها یکسری آمار و ارقام کسل کننده و گاهاً ساختگی هستند و قدرت دستگاه مورد نظر در بنچمارک ها با آن چه که در واقعیت است تفاوت دارد. اما امروز می خواهیم این گوشی ها را در عمل بررسی کنیم و کارهایی نظیر سرعت اجرای اپلیکیشن های مختلف، سرعت باز کردن منو ها و… مقایسه کنیم و ببینیم که این قدرت سخت افزاری تقویت شده می تواند تاثیرگذار باشد یا خیر. لومیا ۹۵۰ و ۹۵۰XL طبق گفته مایکروسافت با نسخه نهایی ویندوز ۱۰ موبایل عرضه شده اند اما سه گوشی لومیا ۱۵۲۰، لومیا ۸۳۰ و لومیا ۹۳۰ حاضر در این آزمایش از نسخه پیش نمایش فنی ویندوز ۱۰ موبایل بیلد ۱۰۵۸۶.۳۶ استفاده می کنند. البته یک چیز مشترک دارند که آن هم باگ های آزار دهنده هستند.
تنها نکته ای که پیش از انجام این بررسی باید بدانید این است که اعداد نوشته شده در این بررسی بر اساس ثانیه هستند و هر آزمایش بارها انجام شده و بهترین نتیجه برای هر دستگاه در نظر گرفته شده است.
در یکی از آزمایش ها از فیلم برداری ۴K گفته شده است و این در حالیست که گوشی لومیا ۸۳۰ امکان فیلم برداری ۴K را ندارد بنابراین مدت زمان ذکر شده برای این گوشی، مدتی است که طول می کشد تصاویر ۲ مگاپیکسلی را از یک ویدیو ۱۰۸۰P خارج کرد.
بسیار خب، اعداد را دیدیم و حالا تفاوت میان بنچمارک ها و عملکرد گوشی ها در دنیای واقعی مشخص می شود. در ادامه به نتایجی که می توان از این بررسی به دست آورد می پردازیم:
تفاوت سرعت میان دو گوشی لومیا ۹۵۰ و ۹۵۰XL بسیار ناچیز است
شاید در این آزمایش ها سرعت عملکرد این دو گوشی به اندازه چند ثانیه با یک دیگر متفاوت باشد اما برای یک استفاده معمولی و روزمره شما اصلاً متوجه این اختلاف سرعت نخواهید شد. این مورد در بیشتر تلفن های هوشمند امسال صدق می کند و همین موضوع نشان می دهد که تفاوت عملکرد و سرعت دو پردازنده اسنپدراگون ۸۰۸ و ۸۱۰ بسیار ناچیز است و حتی ممکن است که اسنپدراگون ۸۱۰ در برخی موارد نسبت به ۸۰۸ کند تر عمل کند. تمامی این موارد به میزان سختی کاری که پردازنده انجام می دهد، چه میزان پردازنده داغ می شود (لومیا ۹۵۰XL که در آن از پردازنده اسنپدراگون ۸۱۰ استفاده شده از یک خنک کننده مایع بهره می برد) و… بستگی دارد. بنابراین اگر می خواهید که لومیا ۹۵۰XL را فقط به خاطر مدل بالای پردازنده آن انتخب کنید، پیشنهاد می کنیم این کار را نکنید و فاکتور های دیگری نظیر اندازه صفحه نمایش را ملاک قرار دهید.
گوشی های جدید واقعاً سریع تر از پرچمداران قبلی نیستند
در حال حاضر لومیا ۹۳۰ به راحتی با لومیا ۹۵۰ از نظر قدرت برابری می کند و در بسیاری موارد آن را شکست می دهد، نمونه ی آن ها را در آزمایشات انجام شده دیدید. به نظر می رسد که گوشی های جدید از تمامی پتانسیل پردازنده های خود استفاده نمی کنند. پردازنده گرافیکی قوی تر جای مانور دادن زیادی دارد که انتظار می رود مایکروسافت بر روی قابلیت های این گوشی ها بیشتر کار کند تا بتوانند از تمامی قدرت پردازشی پردازنده های خود استفاده کنند. اما اگر شما در حال حاضر لومیا ۹۳۰، لومیا ۱۵۲۰ و یا لومیا آیکون دارید و بیلد ۱۰۵۸۶.۳۶ ویندوز ۱۰ موبایل بر روی آن نصب است، این نوید را به شما می دهیم که حداقل فعلاً این گوشی ها عملکرد بهتری را در مقایسه با لومیا ۹۵۰ در اختیار شما می گذارند و نیازی نیست که حتماً آن ها را با مدل جدیدتر تعویض کنید.
اسنپدراگون ۴۰۰ عملکرد ضعیفی دارد و حدوداً ۳۰ درصد ضعیف تر از سایرین است
در این که ویندوز ۱۰ موبایل بر روی بسیاری از گوشی ها به خوبی اجرا می شود هیچ شکی نیست، اما به نظر می رسد که این نسخه از سیستم عامل برای پردازنده های سری ۸۰۰، به خصوص ۸۰۸ و ۸۱۰ ساخته شده است و در اینجاست که ضعف بهینه سازی آن برای پردازنده اسنپدراگون ۲۰۰ و ۴۰۰ مشخص می شود و هنوز بر روی این پردازنده ها کند تر عمل می کند و همین موضوع باعث شد که در لومیا ۸۳۰ شاهد عملکرد ضعیف تری باشیم.
نظر شما در این خصوص چیست؟
- دوشنبه 1 دی 1394 15:29
- 51 نظر
- عرفان مرادی
- _ویندوز پنل جدید , بررسی , بررسی عمومی , مقالات
ماشالا ۹۳۰/۱۵۲۰
نقطه ضعف ۹۵۰ و ایکس ال تو لود صفحات اینترنتی بود.
باید دید تو آپدیت های بعدی این رکورها جابجا میشن یا نه