کورتانا قصد داشت که در کل دنیا موفق شود و در رقابت با گوگل، آمازون و اپل پیروز شود. این هدف تاکنون عملی نشده است و کمبود این دستیار صوتی در خانهی هوشمند یا در آزمونهای مختلف به عنوان حلکننده احساس میشود. ولی مایکروسافت همچنان برنامههایی برای این دستیار صوتی دارد.
یکی از بیلدهای اخیر 20H1 یک تغییر غیرمنتظره را نشان میدهد. کورتانا جهانی خواهد شد، این دستیار صوتی در بهار 2020 با زبان انگلیسی (البته فعلا) عرضه خواهد شد. کاربران این قابلیت را از سال 2015 درخواست دادهاند. اگرچه شرکت مایکروسافت برنامهای برای در دسترس قرار دادن آن در همهی مناطق ندارد ولی این حداقل کاری است که میتوان انجام داد.
اما چرا این تصمیم ناگهانی گرفته شد؟ قرار است تغییر بنیادی در آینده کورتانا رخ دهد.
تغییرات کورتانا در راهاند
از زمانی که ویندوزفون مورد توجه قرار گرفت آینده کورتانا نامعلوم بود. با یک تجربه پیشفرض برای گوشیهای هوشمند این دستیار صوتی چگونه میخواست پیشرفت کند؟
تغییر استراتژی کورتانا زمانی رخ داد که تحت هدایت تیم آفیس در اکتبر 2018 قرار گرفت. هدف جدید مایکروسافت برای کورتانا فراتر از یک راهنمای سادهی مبتنی بر هوش مصنوعی، تلفیقی از یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی است که محصولات مایکروسافت را به هم مربوط میکند. اندرو شومن (Andrew Shuman) نایب رئیس مهندسی کورتانا میگوید که این دستیار صوتی چیزی وابسته به کاربر و همگانی مثل حساب مایکروسافت، فروشگاه مایکروسافت و جستوجوی مایکروسافت است.
داخلیتر کردن تجربهی کورتانا با استفادهی بیشتر از هوش مصنوعی و اتصال به دیگر سرویسها مثل Microsoft To Do در سال 2019 در حال انجام است. مایکروسافت کورتانا را به عنوان دستیاری که میتواند خدمات مختلف مثل Outlook، مایکروسافت لانچر،To Do، مترجم مایکروسافت، اج، وان نوت، ویندوز 10، آفیس 365، لینکدین و غیره را به کسی که دارای حساب کاربری مایکروسافت است معرفی کند، میبیند.
کورتانا در استراتژی جدید مثل ایجنت عمل میکند. در حالی که کورتانا یک نام و یک جلوهی تصویری دارد، تصویر کلی ایجنتها در مراحل توسعهی هوش مصنوعی برای این دستیار صوتی شکل میگیرد. بینگ، جستوجوی مایکروسافت، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی که به کورتانا قدرت میدهند، بسیار اهمیت دارند. نمای ظاهری آن فقط برای نمایش است و فقط قسمتی از تجربهی کاربری را شامل میشود. (به همین خاطر است که عقیدهی برخی کاربران که کورتانا را مرده میدانند نادرست است. تکنولوژی پشت آن هیچوقت از بین نخواهد رفت چون آیندهی پردازش برای مایکروسافت است)
در نهایت بعضی از این تغییرات به رفع محدودیت کورتانا به یک سیستمعامل و تبدیل شدن آن به یک برنامهی جدا در ویندوز است که میتواند از طریق فروشگاه ویندوز آپدیت شود.
کورتانا بیشتر از آنکه به بینگ مربوط باشد به آفیس مربوط است
مایکروسافت به دلیل در دسترس قرار دادن کورتانا برای همهی منطقهها یا افزودن زبانهای جدید، آن را برای همه باز نکرده است. در واقع تغییر خاصی نسبت به قبل رخ نداده است. (مایکروسافت هنگامی که قصد افزودن زبان جدید را داشته باشد، کاربران را باخبر خواهد کرد)
برخلاف گوگل و آمازون که دستیار صوتی آنها مبتنی بر جستوجوی اینترنتی است کورتانا قصد دارد به اطلاعات داخلی تکیه کند. مایکروسافت قصد دارد از چیزی که روی کامپیوتر شماست و به حساب مایکروسافت متصل است، قدرت بگیرد.
به دلیل وابستگی به بینگ و سرویسهای مربوط به آن کورتانا میتواند از هوش مصنوعی پیشرفتهای استفاده کند. کورتانا میتواند به تقویم، مخاطبان، وظایف، تایملاین ویندوز 10 شما، تاریخچه مرورگر اج، خریدهای اینترنتی مورد علاقه شما، تماسهای اسکایپ، مخاطبان لینکدین و فعالیتهای عمومی شما دسترسی داشته باشد. اینها چیزهایی هستند که گوگل و آمازون تا زمانی که برنامهی آنها در ویندوز 10 نصب نشده به آن دسترسی ندارند. همچنین نمیتوانند به آفیس 365 شما دسترسی پیدا کنند. علاوه بر آن مایکروسافت میتواند برخلاف آمازون و گوگل خیلی کسبوکارها را به استفاده از کورتانا تشویق کند.
البته برای کاربر شاید این تغییرات بیاهمیت بهنظر برسد. اما برای فهمیدن قدرت مایکروسافت (با موفقیتی که در ویندوز 10 و آفیس 365 داشته)، به دادههایی که این شرکت از طریق کسانی که کامپیوتر دارند و از لینکدین استفاده میکنند در اختیار دارد فکر کنید. اما توانایی پیشرفتهتر کردن هوش مصنوعی با استفاده از این داده چیزی است که تا به حال انجام نشده است.
گوگل، آمازون و مخصوصا اپل سعی میکنند که توسط اسپاتیفای به شما کمک کنند، به شما در خرید اینترنتی کمک کنند و یا راهنماییهایی هرچند کماهمیت به شما ارائه دهند. چیزی که این شرکتها در آن موفق نبودهاند حل کردن مشکلات است. (البته گوگل دسترسیهایی از سریق خدمات خود مثل اندروید و جیمیل دارد)
شکست خوردن در عرصهی گوشیهای هوشمند امیدهای اولیه مایکروسافت را برای کورتانا کشت. اما این شرکت جدیدا به نقات قوت خود در حوزههای مختلف تکیه کرده است.
مایکروسافت یک برند مصرفکننده نبوده است و شرکتی است که نرمافزار و سرویسها را میسازد. جدیدترین محصولات آن ویندوز، آفیس، لینکدین، اسکایپ و طیفی از برنامههایی بوده است که در اندروید و iOS منتشر شدهاند. ساخت کورتانا برای پیوند این تجربیات نه تنها حرکت درستی از سوی مایکروسافت بوده بلکه تنها راه ممکن نیز بوده است.
به هرحال به زودی تمام کاربران قادر خواهند بود از کورتانا روی ویندوز 10 استفاده کنند.
- جمعه 29 شهریور 1398 21:00
- بدون نظر
- امیر محمد امانی
- _ویندوز پنل جدید , بررسی , مقالات , یادداشت