در ابتدای سال جاری میلادی در خبری به اطلاع شما رساندیم که مایکروسافت مشغول کار بر روی پوسته جدید ویندوز ۱۰ است، پوس ته ای که ردموندی ها نام پوسته ترکیبی یا CShell را برای آن انتخاب کرده اند. امروز تصاویر و ویدیویی از این پوسته منتشر شده است، پس با وینفون همراه باشید.
پوسته ترکیبی یا CShell در حقیقت رابط کاربری جدید ویندوز ۱۰ است که بر اساس اندازه دستگاه و فرم فکتور آن تغییر شکل می دهد، به بیان دیگر این پوسته می تواند با دستگاه های مختلف نظیر کامپیوترها، گوشی های هوشمند، اکس باکس و هالولنز خود را تطبیق دهد.
به واسطه انتشار اتفاقی بیلد ۱۶۲۱۲ اکنون می توانید در وینفون پوسته جدید ویندوز ۱۰ را از نزدیک مشاهده کنید:
اگر بخواهیم قبل از بررسی عمیق به صورت مختصر به بررسی CShell بپردازیم، باید عنوان کنیم که CShell در حقیقت پوسته جدید ویندوز ۱۰ است که جایگزین پوسته فعلی ویندوز ۱۰ خواهد شد.
این پوسته می تواند در لحظه و با توجه به شکل استفاده از دستگاه، خود را با کارکرد دستگاه، اندازه متفاوت صفحه نمایش، و حالت قرارگیری آن تطبیق دهد.
CShell از زیر اجزایی تشکیل شده که می توانند در شرایط مختلف تغییر وضعیت داده و در نتیجه تجربه کاربری منعطف تری را در دستگاه هایی که به اشکال مختلف استفاده می شوند فراهم آورد.
به بیان دیگر به واسطه این پوسته جدید می توان رابط کاربری دسکتاپ را به گوشی هوشمند آورد و با توجه به اندازه دستگاه رابط کاربری کاملا بهینه و مناسب گوشی موبایل می گردد.
رابط کاربری اشتراکی و کانتینیوم
CShell انقلابی بزرگ است، چرا که به مایکروسافت این امکان را می دهد تا یک پوسته واحد را برای دستگاه های مختلف و کارکردهای متفاوت توسعه دهد.
برای شروع بهتر است از منو استارت در پوسته جدید شروع کنیم، منو استارت در ویندوز ۱۰ موبایل به صورت کاملا واضحی با منوی استارت در ویندوز ۱۰ دسکتاپ تفاوت دارد.
برای مثال منوی استارت ویندوز ۱۰ دسکتاپ کاشی های زنده با اندازه بزرگ را دارا است، از سوی دیگر واجد منو های زمینه و برخی از گزینه های اضافی است که در منوی استارت ویندوز ۱۰ موبایل موجود نیست.
اما به واسطه CShell تمامی این موارد تغییر خواهد کرد. CShell تجربه منوی استارت واحد و یکسانی را بین کامپیوتر و موبایل فراهم می آورد، برای مثال اجزایی نظیر اندازه های انتخابی بیش تر سایز کاشی زنده، منوهای زمینه، امکان خاموش کردن کاشی زنده یک اپلیکیشن خاص و دیگر مواردی که پیش از این در منوی استارت ویندوز ۱۰ دسکتاپ قابل دسترس بود، در منوی استارت ویندوز ۱۰ موبایل نیز موجود می گردد.
اکشن سنتر نیز به واسطه CShell تجربه واحدی را بین کامپیوتر و گوشی هوشمند به ارمغان خواهد آورد. هنگامی که اکشن سنتر را به سمت پایین می کشید، با اکشن سنتر مشابهی که مدت ها در کامپیوتر مشاهده کرده اید، مواجه خواهید شد.
در اکشن سنتر جدید ویندوز ۱۰ موبایل که به واسطه CShell فراهم شده است، می توانید به Quick Actions دسترسی داشته باشید، و درست مانند اکشن سنتر کامپیوتر آن را شخصی سازی کنید.
در قسمت بالای اکشن سنتر اعلانات به نمایش در می آیند، و پس از رویت می توانید آن ها را به سادگی به کنار برانید.
مورد دیگری که به واسطه CShell به ویندوز ۱۰ موبایل افزوده می شود، حالت یونیورسال افقی است که در صفحه استارت و منوی اپلیکیشن ها قابل رویت است.
به عبارت ساده تر هنگامی که گوشی هوشمند ویندوزی خود را به حالت افقی قرار می دهید، تمام رابط کاربری تغییر شکل می دهد، و مناسب حالت افقی می گردد.
حالت افقی منوی استارت در حال آزمایش و البته بهتر شدن است. این قابلیت یکی از مورد انتظار ترین قابلیت هایی بود که اینسایدرها خواستار افزوده شدن آن به ویندوز ۱۰ موبایل بودند، و به نظر می رسد مایکروسافت بالاخره پاسخی مناسب به خواسته کاربران داده است.
از سوی دیگر CShell تعدادی بهبود را هنگام استفاده از کانتینیوم فراهم می آورد. با ورود به تجربه جدید کانتینیوم به وضوح مشاهده خواهید کرد که مایکروسافت تا چه اندازه برای بهبود این قابلیت تلاش و کار کرده است.
بالاخره حالت پنجره در پنجره آماده شده است، این حالت این امکان را می دهد تا کاربر چندین اپلیکیشن را در آن واحد در حالت کانتینیوم اجرا کند، بنابراین تجربه کانتینیوم به شدت نزدیک به تجربه ویندوز ۱۰ دسکتاپ شده است.
در حالت جدید کانتینیوم پشتیبانی از پیش نمایش پنجره ها، و Task View نیز گنجانده شده است، یکی دیگر از موارد هیجان انگیز ورود زبان طراحی فلوئنت به حالت کانتینیوم است، که یقینا تجربه دلچسب تری به شمار می آید.
اسکرین شات هایی که مشاهده می کنید، در حقیقت نگاهی نزدیک به ابتدای این تحول بزرگ هستند، تصویری که کامپیوترها با ورود CShell پیدا خواهند کرد. به این مسئله پشتیبانی از اپلیکیشن های Win32 را نیز اضافه کنید.
همان طور که اشاره کردیم CShell آمده تا تجربه کاربری یکسانی بین محیط کاربری کامپیوتر و گوشی هوشمند فراهم آورد، پس تجربه کانتینیوم پس از ورود CShell به ویندوز، درست مانند دسکتاپ خواهد بود، چرا که پوسته ترکیبی محیط ویندوز موبایل در حالت کانتینیوم را درست مانند محیط ویندوز دسکتاپ شناسایی می کند، و تغییر می یابد. پس در حالت کانتینیوم با یک دسکتاپ حقیقی روبرو هستید.
در ادامه باید مجددا یادآوری کنیم که آنچه مشاهده می کنید، نمونه های پیش نمایش و آزمایشی است، پس آنچه که دیده شد دقیقا در پوسته ویندوز دسکتاپ پیاده نخواهد شد و مطمئنا تغییرات بیش تری خواهد یافت.
برای مثال منوی استارت ویندوز دسکتاپ که در تصاویر و ویدیو این مقاله مشاهد می کنید، عینا مطابق محصول نهایی نخواهد بود، چرا که منوی استارت ویندوز دسکتاپ در این وضعیت مقداری احمقانه به نظر می رسد.
تلاش بزرگ بعدی مایکروسافت برای عرضه ویندوز بر روی گوشی هوشمند
اپلیکیشن های Silverlight امکان اجرا در CShell را نخواهند داشت، تپ کردن بر روی یک اپلیکیشن سیلورلایت نظیر واتس اپ منجر به اتفاق خاصی نمی شود، چرا که مایکروسافت برای عملکرد بهتر سیستم عامل پشتیبانی از اپلیکیشن های سلورلایت را در ویندوز ۱۰ موبایل قطع خواهد کرد.
هنگامی که صحبت از تلاش بزرگ بعدی مایکروسافت برای حضور قدرتمند در بازار و عرضه ویندوز بر روی گوشی هوشمند می شود، CShell نقش بسیار بزرگی در این برنامه و تلاش خواهد داشت.
ما هنوز نمی دانیم آیا مایکروسافت CShell را به گوشی های ویندوز ۱۰ موبایل که اکنون در دست کاربران هستند، خواهد آورد و یا خیر؟ اما آنچه که مسلم است آن است که، عرضه CShell توسط مایکروسافت زودتر قدم بزرگ بعدی در بازار موبایل که در سال ۲۰۱۸ رخ خواهد داد، انجام نخواهد گرفت.
اگر مایکروسافت قصد داشته باشد تا CShell را برای گوشی های ویندوزی موجود نیز عرضه کند، پس احتمالا عرضه آن زودتر از ۲۰۱۸ انجام خواهد شد. به هر صورت باید توجه داشته باشیم که حرکت مایکروسافت در ساخت این پوسته جدید حرکتی بسیار بزرگ است و نمی توان زمان دقیقی برای عرضه آن پیش بینی کرد، کما اینکه منابع اطلاعاتی ما نیز زمان دقیقی را اعلام نکردند.
اما مورد دیگری که نسبت بدان یقین داریم آن است که CShell ابتدا برای گوشی های هوشمند عرضه خواهد شد و در ادامه راه خود را به کامپیوترها پیدا خواهد کرد.
تصاویری که در این مقاله مشاهده کردید، به خوبی چگونگی ظاهر و عملکرد CShell را بر روی یک گوشی به شما نشان می دهند. البته با توجه به همین تصاویر، تصور شکل این پوسته در ویندوز کامپیوتر چندان دشوار نخواهد بود، چرا که CShell آمده تا تجربه واحدی در دستگاه های مختلف فراهم آورد.
دسکتاپ شما با آمدن CShell همچنان شبیه یک دسکتاپ خواهد ماند، این مسئله در مورد اکس باکس، هالولنز و هر دستگاه دیگری که از یک رابط کاربری بهره می برد صدف می کند.
در نهایت باید CShell را قدم استوار ومحکم دیگری از سوی مایکروسافت در جهت نیل به هدف One Windows از سوی مایکروسافت دانست، این هدف برای مایکروسافت و به صورت خاص ویندوز بسیار حیاتی و مهم خواهد بود.
ما نیز بی صبرانه مشتاق رویت و مشاهده تلاش ها و برنامه های آتی مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ هستیم، پس همراه ما بمانید.
- دوشنبه 15 خرداد 1396 21:08
- 22 نظر
- محسن توکلی نیا
- _ویندوز پنل جدید , اخبار , اخبار ویندوز
به این میگن برنامه ریزی بلند مدت بعد از دو سال واقعا جذاب بود سی شل فوق العاده ست قدرت ویندوز ۱۰ رو ببینید که با اسنپ ۸۲۱ چی کار میکنه چه در حالت موبایل چه کانتینیوم استارت افقی هم اومد این نشون دهنده ی اهمیت مایکروسافت به تمام بخش هاست و همچنین توجه به فیدبک های اینسایدرها بر خلاف دو سیستم عامل دیگه