چند روز پیش در خبری به اطلاع شما رساندیم که عرضه عمومی سرفیس پرو LTE برای مشتریان معمولی آغاز شده است. پس تا این محصول داغ است تصمیم گرفتیم به بررسی عمیق و دقیق آن بپردازیم.
مایکروسافت در اواخر سال گذشته میلادی نسخه LTE سرفیس پرو را در یک رویداد ویژه رونمایی کرد. مایکروسافت در همان رویداد اعلام کرده بود که سرفیس پرو LTE مشتریان سازمانی و اهالی کسب و کار را در وهله اول هدف گرفته است. پانوس پانای مدیر بخش دستگاههای مایکروسافت در آن رویداد اعلام کرد که پس از عرضه اولیه این دستگاه برای مشتریان سازمانی در ماههای آتی سرفیس پرو LTE در دسترس مشتریان معمولی نیز قرار خواهد گرفت.
چند روزی است که این دستگاه در بازارهای هدف کشورهایی نظیر آمریکا، استرالیا، کانادا بهصورت عمومی عرضه شده است. برطبق اعلام مایکروسافت این تبلت هیبریدی در ادامه راه خود را به دیگر نقاط دنیا پیدا خواهد کرد. سرفیس پرو LTE به پردازنده Core i5 اینتل تجهیز شده و با توجه به وجود مودم پرسرعت گیگابیتی در قلب دستگاه و پشتیبانی از سیم کارت گزینه بسیار مناسبی برای کاربرانی که دایم در حرکت هستند و پیوسته به لپتاپ خود نیاز دارند، بهشمار میآید.
من یک هفته تمام با این دستگاه کار کردهام و پس از طی این مدت بررسی دقیق و عمیق خود را نسبت بدان به تحریر درآوردهام. آیا این دستگاه ارزش خرید دارد؟ سرفیس پرو LTE مناسب چه کاربرانی است؟ عملکرد ویندوز 10 با اینترنت سیم کارت چطور است؟ پاسخ تمامی سوالات خود در مورد نسخه LTE را در این مقاله پیدا خواهید کرد.
روی خوش سرفیس پرو به LTE
ما پیش از این نسخه معمولی سرفیس پرو با دو پردازنده Core i5 و Core i7 را مورد بررسی قرار داده و مفصل به بیان تفاوتهای دو دستگاه و مواردی میزان دقت نمایشگر، صدای فن و … پرداخته بودیم. با توجه به آنکه Surface Pro LTE به پردازنده Core i5 تجهیز شده است، برخی ویژگیهای فنی مرتبط با پردازنده و دیگر موارد سختافزاری را مورد بررسی قرار خواهیم داد، اما بخش عمده بررسی معطوف تجربه کاربری هنگام استفاده از اینترنت 4G LTE، عمر باتری دستگاه و قابلیتهای جدید ویندوز 10 برای استفاده از اینترنت سیم کارت خواهد بود.
مشخصات و طراحی سرفیس پرو LTE
طراحی سرفیس پرو دیگر به کمال خود رسیده است و مایکروسافت در طراحی سرفیس پرو LTE تفاوتی نسبت به نسخه اصلی سرفیس پرو 2017 ایجاد نکرده است. تنها تفاوت عمده دستگاه با نسخه معمولی پشتیبانی از فناوری LTE است. سرفیس پرو LTE تنها با پردازنده Core i5 عرضه شده است. این مسئله البته کاملا قابل درک است، چرا که اصولا کاربران همیشه در حال سفر نیاز به پردازنده بسیار قدرتمند Core i7 ندارند و البته چنین پردازنده پرتوانی مصرف باتری را افزایش زیادی میدهد.
یکی دیگر از مواردی که باعث عدم استفاده از پردازنده Core i7 در سرفیس پرو LTE شده است، فن پردازنده است. نسخه Core i5 سرفیس پرو فاقد فن است و مایکروسافت در سرفیس پرو LTE از فضای اشغال شده توسط فن برای تعبیه مودم LTE استفاده کرده است.
نسخه LTE سرفیس پرو با پردازنده Core i5 7300U اینتل و 256 گیگابایت SSD در کنار 8 گیگابایت رم برچسب قیمتی 1.449 دلاری خورده است. باید توجه داشت این قیمت شامل سرفیس پن (99 دلار) و تایپ کاور سینگنچر سرفیس (159 دلار) نیست و برای در اختیار داشتن این دو مورد باید مبلغ جداگانهای پرداخت شود.
در ادامه نگاهی خواهیم داشت به مشخصات سختافزاری دقیق سرفیس پرو LTE:
نمایشگر | 12.3 اینچی با فناوری Pixel Sense، درک 10 لمس همزمان |
---|---|
رزولوشن نمایشگر | 2736x1824 (تراکم پیکسلی 267 PPI) نسبت تصویر: 3:2 |
پردازنده | نسل هفتم پردازندههای Core i5-7300U |
فضای ذخیرهسازی | 256 گیگابایت SSD در مدل پایه |
حافظه رم | 8 گیگابایت رم LPDDR3 با فرکانس 1866 مگاهرتز |
گرافیک | Intel HD graphics 620 |
دوربین پشت | 8 مگاپیکسل با فوکوس خودکار، قابلیت ضبط ویدیو با کیفیت 1080p |
دوربین جلو | 5 مگاپیکسل با کیفیت 1080p و پشتیبانی از ویندوز هلو |
بلندگو | استرویو با استاندارد Dolby Audio Premium |
درگاهها | یک درگاه USB 3.0 استاندارد مینی دیسپلی پورت جک هدفون سرفیس کانکت درگاه کارت خوان microSDXC |
سنسورها | سنسور نور محیط شتاب سنج ژیروسکوپ جی پی اس |
شبکه | Wi-Fi: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac compatible Bluetooth Wireless 4.1 technology LTE Advanced |
عمر باتری | 12.5 ساعت استفاده مداوم |
قلم | سرفیس پن |
وزن | 809 گرم بدون تایپ کاور، 1.111 گرم با تایپ کاور |
ابعاد | 292x201x8.5 میلیمتر |
قیمت | 1.149 دلار در مدل پایه |
همانطور که در مقاله اشاره کردیم مهمترین وجه تمایز این نسخه با نسخه معمولی دستگاه پشتیبانی از سیم کارت و اینترنت پرسرعت LTE است. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید شیار سیم کارت دستگاه در قسمت پشتی و زیر قسمت کیک استند قرار گرفته است.مودم 4G LTE پیشرفته این دستگاه ساخت شرکت کوالکام است. مودم Qualcomm Snapdragon X16 وظیفه تامین اینترنت پرسرعت سرفیس پرو را برعهده گرفته است. این مودم Cat 9 از اینترنت تا سرعت 450 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند. مهندسان ردموندی 7 آنتن را در دستگاه جاسازی کردهاند که برای بررسی دقیق محل قرارگیری این آنتنها میتوانید به این مقاله از وینفون مراجعه کنید. در مورد آنتنهای این تبلت و ظرافت و هنری که در طراحی آنها بهکار رفته همین بس که آنتنهای اختصاصی این تبلت بهگونهای در حاشیه فوقانی دستگاه تعبیه شدهاند که در ظاهر هیچ حضوری از آنها احساس نخواهد شد. در واقع سرفیس پرو LTE نازکترین حاشیه را در میان تبلتهای واجد آنتن LTE دارا است.
سرفیس پرو LTE از نانو سیم و همچنین eSIM پشتیبانی میکند، گزینه ای سیم از جمله عواملی است که باعث استقبال بسیار خوب مشتریان سازمانی از جدیدترین نسخه سرفیس پرو شده است. این مودم از 20 باند مخابراتی پشتیبانی میکند، بنابراین باید بگوییم که سرفیس پرو تقریبا با تمامی اپراتورهای دنیا سازگار است.
با توجه به افزوده شدن مودم LTE و مدارهای مربوط به آن وزن سرفیس پرو LTE تنها 22 گرم بیش از سرفیس پرو با پردازنده Core i7 است. این تفاوت بسیار اندک چیزی است که کاربران قادر به احساس آن نخواهند بود. در کنار شیار سیم کارت، شیار کارت SD قرار گرفته است. با استفاده از پین بلندی که در جعبه دستگاه قرار گرفته میتوان قاب سیم کارت را از بدنه دستگاه خارج کرد.
یکی دیگر از نقاطی که ظرافت کار تیم سرفیس و توجه آنها به جزییات را نشان میدهد مغناطیسی بودن قاب سیم کارت است. با این تدبیر عملا قاب سیم کارت همیشه به بدنه فلزی تبلت میچسبد و امکان گم شدن آن به شدت کاهش پیدا میکند.قرار دادن سیم کارت داخل سرفیس پرو بسیار ساده است و پس از قرار دادن سیم کارت نیازی به ری استارت کردن دستگاه نیست. چند ثانیه پس از قرار دادن سیم کارت داخل شیار، علامت شبکه روی نوار وظیفه ظاهر میشود که حکایت از شناسایی از سیم کارت دارد.
یکی دیگر از مواردی که در این زمینه بد نیست اشاره کنیم وجود اپلیکیشنهای مدیریت سیم کارت در مایکروسافت استور است که توسط اپراتورهای آمریکایی توسعه داده شده است. این اپلیکیشنها البته برای ما کاربران ایرانی کاربردی ندارند اما حضور آنها نوید آینده خوب ویندوز 10 و سیم کارتها را میدهد.
برای مثال مشتریان اپراتور AT&T آمریکا میتوانند اپلیکیشن AT&T Communication Manager را از مایکروسافت استور دانلود کنند. این اپلیکیشن که از پشتیبانی خوبی در مایکروسافت استور برخوردار است تنها برای کاربران ویندوزی و اندرویدی در دسترس است و دارندگان دستگاههای ios از وجود آن بی بهره هستند.در بالا اشاره کردیم که نسخه LTE سرفیس پرو از eSIM نیز پشتیبانی میکند. مایکروسافت در سال جاری این امکان را به کاربران خواهد داد تا بهطور مستقیم طرحهای اشتراک سیم کارت را از مایکروسافت استور خریداری کرده و بدون داشتن سیم کارت فیزیکی به شبکه مخابراتی متصل شوند.
با پشتیبانی دستگاه از eSIM کاربران در بسیاری از نقاط دنیا این امکان را خواهند داشت که به محض ورود به یک کشور دیگر بدون نیاز به تهیه سیم کارت، طرح اینترنت خود را از مایکروسافت استور خریداری کرده و در همان بدو ورود به شبکه اینترنت دسترسی داشته باشند.
ویندوز 10 و کنترل بر اینترنت سیم کارت
شاید در ابتدا برخی تصور کنند که مایکروسافت صرفا یک مودم LTE را یک شبه در داخل سرفیس پرو قرار داده و نام آن را سرفیس پرو LTE گذاشته است. حقیقت ماجرا اما کاملا متفاوت با این تصور است، چرا که مایکروسافت کارهای نرمافزاری هیجان انگیزی را در بطن ویندوز 10 انجام داده تا کنترل کامل نسبت به اینترنت سیمکارت و نحوه مصرف آن ایجاد شود.
مایکروسافت در ویندوز 10 گزینههای متعددی برای نحوه استفاده از اینترنت سیمکارت و وای فای را تدارک دیده است. برای مثال کاربران در ویندوز 10 مانند دیگر سیستمعاملهای مدرن این امکان را دارند تا تنظیمات را بهگونهای انجام دهند که صرفا در زمان نبودن وای فای، مودم LTE روشن شود و اینترنت سیمکارت مصرف گردد.
گزینههای پیش روی کاربر تنها محدود به مورد بالا نیست، برای مثال کاربر میتواند تعیین کند که حتی در صورت وجود پوشش شبکه وای فای آشنا دستگاه همچنان از اینترنت سیم کارت استفاده کند. گزینه جالب دیگر وجود این امکان است که صرفا در صورت ضعیف شدن سیگنال وای فای اینترنت سیم کارت مورد استفاده قرار گیرد.
کاربران همچنین این امکان را دارند تا مصرف اینترنت دستگاه را بهگونهای تنظیم کنند تا استفاده از اینترنت سیم کارت در پس زمینه در صورتی که میزان مصرف به سقف بسته اینترنت خریداری شده نزدیک شود، بهصورت خودکار محدود گردد یا آنکه مانند قبل تداوم داشته باشد.در صورت نیاز به انجام نظارت دقیقتر روی مصرف اینترنت سیم کارت میتوانید به بخش تنظیمات پیشرفته Cellular data مراجعه کنید و با استفاده از دکمه کشویی جلوی هر اپلیکیشن دسترسی آن را به اینترنت سیم کارت متوقف یا مجاز سازید. این شما از کاربران استیم هستید، این گزینه بسیار مفید خواهد بود چرا که اینترنت گرانقیمتتر سیم کارت صرف بهروزرسانی بازی شبکه استیم نخواهد شد.
مایکروسافت میزان مصرف اینترنت سیم کارت و وای فای را توسط هر اپلیکیشن در حد مگابایت و بهصورت جداگانه نمایش میدهد. پس به راحتی قادر خواهید بود ببینید که هر اپلیکیشن چه میزان اینترنت سیم کارت شما را مصرف کرده است و در نتیجه نظارت بهتری روی مصرف دیتای خود خواهید داشت.
ویندوز 10 درست مانند سرفیس پرو هوشمند است. به محض آنکه سیم کارت AT&T خود را داخل دستگاه قرار دادم، دستگاه بهصورت خودکار مایکروسافت استور را باز کرد و اپلیکیشن مربوط به اپراتور AT&T را نصب کرد. من نیز در ادامه اپلیکیشن نصب شده را باز کردم و طی 30 ثانیه مشخصات مربوط به حساب اپراتور خود را تکمیل کردم. این اطلاعات بهصورت خودکار به سیستم عامل منتقل شدند و زین پس در بخش تنظیمات cellular ویندوز 10 قابل مشاهده بودند.
در مجموع باید بگویم که مایکروسافت در این زمینه توانسته ورای انتظار من ظاهر شود چرا که ادغام مدیریت دیتای سیم کارت در سیستم عامل بسیار عمیق و جالب انجام شده است. در یک کلام مایکروسافت در زمینه پشتیبانی ویندوز 10 از اینترنت سیم کارت بسیار بی نقص کار کرده است و دیگر نگرانی از بابت مصرف اینترنت سیم کارت توسط سیستم عامل گرسنه نخواهید داشت. از سوی دیگر طبق آزمایشاتی که انجام دادم مشخص شد که خوشبختانه ویندوز 10 مصرف بسیار اندکی از اینترنت سیم کارت دارد.
مورد دیگری که شاید سوال بسیاری از کاربران باشد سرعت اینترنت است. طی آزمایشات پهنای باند مشخص شد که سرعت کاملا مطابق انتظار بود و هیچ مشکلی از این بابت وجود نداشت. اکنون که صحبت از سرعت اینترنت شد بهتر است نگاهی عمیقتر به این مسئله داشته باشیم.
عملکرد اینترنت LTE، عمر باتری و GPS
با توجه به مودم قدرتمندی که در قلب سرفیس پرو LTE قرار گرفته روی کاغذ این تبلت ویندوزی سیم کارت خور قادر است تا از حداکثر سرعت دانلود 450 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 150 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی کند. سرعت دانلود و آپلود دستگاه با این حساب بسیار خارقالعاده هستند که البته با توجه به سرعت اینترنت در دنیای امروز عملا این سرعتها در دنیای واقعی غیر قابل دسترس هستند. وجود مودم x16 اسنپدارگون از این حیث کاربران را در مورد آینده و رشد سریع سرعت اینترنت و پنهای باند، خاطر جمع کرده است.
سرعت اینترنت پشتیبانی شده در سرفیس پرو بسیار عالی است و کاملا نیاز کاربر را در سالهای آتی برطرف خواهد کرد. شاید از دید بسیاری استفاده از چنین مودمی با پشتیبانی از سرعت 450 مگابیتی دیوانگی باشد. اما حقیقت این است که عملکرد مودم دستگاه و طراحی آنتنهای سرفیس پرو کاملا بدون نقص است.
میزان پوشش آنتن اپراتور مخابراتی من در منزل در حدی است که سه خط از پنج خط آنتن پر میشود که درست مشابه گوشی هوشمندی است که استفاده میکنم. با این حال سرفیس پرو LTE در همین شرایط به سرعت دانلود بسیار مناسب 85 مگابیت بر ثانیه رسیده که جای حرف باقی نمیگذارد. بد نیست اشاره کنم سرعت اینترنت هنگام استفاده از سرویس پرو LTE و اینترنت سیم کارت چیزی در حدود 20 درصد سریعتر از شبکه وای فای کابلی است که در منزل استفاده میکنم.
در ادامه برای بررسی دقیقتر دستگاه به سمت دکل مخابراتی نزدیکتر شدم، جایی که تمامی خطوط آنتن پر شد، در این فاصله سرعت از 100 مگابیت بر ثانیه نیز بیشتر شد. این سرعت بیشتر از تمامی اینترنتهای کابلی است که در منزل و دفتر کار در اختیار دارم.
نسخه LTE سرفیس پرو دارای GPS نیز است. با این حساب با استفاده از نقشه ویندوز 10 (که البته برای ما کاربران ایرانی به خاطره تبدیل شده است!) یا استفاده از دیگر نقشههای آفلاین میتوانید از سرفیس پرو بهعنوان یک رهیاب با نمایشگری بزرگ و با کیفیت استفاده کنید.
یکی از دغدغههای همیشگی کاربران همیشه در سفر عمر باتری دستگاه است. مایکروسافت عمر باتری سرفیس پرو LTE را 12.5 ساعت اعلام کرده، این در حالی است که عمر باتری نسخه استاندارد 13.5 یعنی یک ساعت بیشتر است. اما باید توجه داشت که میزان عمر باتری ارتباط مستقیمی با میزان استفاده شده از اینترنت LTE دارد. بنابراین هرچه اپلیکیشنهایی با مصرف بیشتر اینترنت داشته باشید، درصد باتری با سرعت بیشتری کاهش پیدا خواهد کرد.
عامل موثر در عمر باتری میزان پوشش شبکه و قدرت سیگنال است. عواملی دیگری نظیر میزان روشنایی نمایشگر، میزان پردازش پردازنده و کارت گرافیک میتوانند طول عمر باتری را کاهش یا افزایش دهند. با این تفاسیر اعلام دقیق عمر باتری دستگاه در استفاده روزمره با توجه به تفاوت استفاده کاربران بسیار دشوار است.
با تمام این تفاسیر در یک کلام میزان عمر باتری سرفیس پرو LTE به هیچ عنوان قابل قیاس با لپتاپهای موجود که از مودم 4G بهره میبرند نیست. عملکرد سرفیس پرو در این زمینه به مراتب بهتر از چنین دستگاههایی است و شاید تنها رقیبی که در این زمینه عملکرد بهتری دارد کامپیوترهای همواره متصل مبتنی بر پردازنده آرم هستند که البته قدرت پردازشی و گرافیکی سرفیس پرو در قیاس با چنین کامپیوترهایی کاملا برتر است. یکی از مواردی که باعث شده تا عمر باتری سرفیس پرو LTE خوب باشد، نحوه کارکرد مودم دستگاه است. زمانی که دستگاه در حالت استند بای قرار میگیرد، مودم دستگاه در وضعیت مصرف کم انرژی قرار میگیرد. در مقایسه با مدل معمولی سرفیس پرو، نسخه LTE این تبلت هیبریدی تفاوت بسیار اندکی از بابت عمر باتری دارد. هنگامی که از اینترنت LTE استفاده میکردم مصرف باتری تقریبا مشابه مصرف باتری در زمان استفاده از اینترنت وای فای است. در زمانی که دو دستگاه در حالت استندبای هستند نیز مصرف باتری تقریبا یکسان است.
اگر شما از سرفیس پرو برای مطالعه چند صفحه وب، مطالعه و بررسی ایمیل یا جهت استفاده و بررسی توییتر استفاده کنید، تفاوت میزان مصرف باتری با مدل معمولی بسیار ناچیز خواهد بود. البته باید توجه داشت زمانی که استفاده همزمان از چندین اپلیکیشن علاقهمند به اینترنت صورت گیرد، مصرف باتری متفاوت خواهد بود.
سرفیس پرو LTE مناسب چه افرادی است؟
اگر شما از عاشقان خانواده سرفیس هستید طبیعتا مقاومت در برابر خرید اولین سرفیس همیشه متصل برای شما دشوار خواهد بود. از نظر من و پس یک هفته آزمایش و بررسی دستگاه، نسخه LTE عملا توانسته جان تازهای به سرفیس پرو بخشد. پس از مدتی کارکردن با سرفیس پرو جدید و قابلیت جابجایی بالایی آن، ناخودآگاه احساس میکنید که با دستگاهی کاملا جدید مواجه هستید.
من در این مدت سرفیس پرو LTE را همه جا با خودم حمل میکردم، چرا که نه! این دستگاه عمر باتری بسیار خوبی دارد، کاملا بدون صدا است، سرعت بسیار بالایی داشته و به لطف وزن و اندازه مناسب خود به سادگی قابل حمل است.
کارمندان و تاجرانی که پیوسته در حال سفر به نقاط مختلف دنیا هستند سرفیس پرو LTE را به لطف پشتیبانی کامل دستگاه از باندهای مختلف مخابراتی، سادگی افزودن سیم کارت جدید و استفاده از شبکههای مخابراتی مختلف دستگاهی ایدهآل خواهند یافت.
خبرنگاران گروه دیگری هستند که با این دستگاه ارتباط بسیار خوبی برقرار خواهند کرد. ترکیب مواردی نظیر قابلیت حمل بالا، ویندوز اینک و بی نیازی از وای فای های عمومی و کند، عاملی است که جدیدترین تبلت سرفیس پرو را به گزینه بسیار مناسبی برای هر خبرنگار بدل ساخته است.
دانشجویان نیز مطمئنا شیفته عملکرد دستگاه خواهند شد، اما در این میان یک عامل بسیار مهم به نام قیمت دستگاه نیز باید مدنظر قرار گرفته شود. قیمت 1.450 دلاری این تبلت ویندوزی در حد وسع بسیاری از دانشجویان و دانشآموزان آمریکایی است، اما در نقاط مختلف دنیا این مسئله صدق نمیکند.
از سوی دیگر هستند دانشجویان آمریکایی که وضعیت مالی چندان خوبی ندارند و با وام اقدام به خرید کامپیوتر میکنند. برای چنین افرادی مطمئنا 1.450 دلار هزینه زیادی خواهد بود. قیمت بالا یکی از آن مواردی است که بسیاری از علاقهمندان خانواده سرفیس از آن گله دارند.
سرفیس پرو LTE عالی است، اما عرضه آن به کندی صورت گرفت
شاید تنها گلایه بزرگی که نسبت به این دستگاه میتوانم داشته باشم زمان عرضه آن است. عرضه سرفیس پرو LTE برای مشتریان عادی چیزی در حدود 10 ماه پس از عرضه نسخه معمولی آن انجام گرفته است. از طرف دیگر این عرضه با تاخیر در کشورهای مختلف بهصورت گسترده نیز انجام نگرفته است.
این عرضه با تاخیر از یک جهت باعث شده تا دوباره شور و هیجان میان برخی کاربران برای خرید یک سرفیس جدید ایجاد شود. در طرف دیگر ماجرا کاربرانی هستند که در ماههای اخیر اقدام به خرید نسخه معمولی دستگاه کردهاند، عرضه دیرهنگام سرفیس پرو LTE ممکن است باعث ناراحتی آنها شده باشد.
البته نباید از یاد برد که در سال 2018 خبری از نسخه جدید سرفیس پرو نخواهد بود، بنابراین عرضه دیرهنگام نسخه LTE با مودم قدرتمند X16 شرکت کوالکام باعث خواهد شد تا مایکروسافت در سال جاری نیز گزینه نسبتا جدیدی در ویترین فروش خود داشته باشد.
یکی دیگر از نکات منفی در مورد این دستگاه تنوع پایینتر سختافزاری در قیاس با نسخه معمولی است. برخی از کاربران دوست دارند تا در سرفیس پرو LTE گزینه دستگاهی با 16 گیگابایت رم و پردازنده Core i7 وجود داشت. اگر شما از این دسته کاربران هستید که مایل به خرید نسخه LTE با 16 گیگابایت رم و یک ترابایت حافظه SSD و پردازنده پرمصرف و پرقدرت Core i7 اینتل هستید، امسال سال شما نخواهد بود. باید ببینیم نسل بعدی این دستگاه چه گزینههایی را ارایه خواهد کرد.
با توجه به نیازهای من سرفیس پرو LTE با پردازنده Core i5-7300U و دارا بودن 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت SSD کاملا مناسب و ایدهآل است. این دستگاه کاملا سریع است، مدیریت رم کاملا عالی است و تبلت قادر است همزمان چند ده تب را باز نگه داشته و مشکل کندی ایجاد نشود. این دستگاه با توجه به فقدان فن کاملا ساکت است، با این تفاسیر سرفیس پرو دقیقا همان تبلت رویایی است که منتظر آن بودم.
سرفیس پرو LTE درست مانند نسخه معمولی دستگاه به نسل هفتم پردازندههای اینتل تجهیز شده و خبری از نسل هشتم نیست. این مسئله شاید یکی از گلایههایی باشد که خریداران داشته باشند، از سوی دیگر قیمت بالا عامل دیگری است که ممکن است برخی از کاربران را هنگام خرید دچار تردید کند. اما باید بگویم به رغم تمامی این موارد سرفیس پرو LTE برای کار با ویندوز 10 کاملا هماهنگ و بهینه شده و عملا کامپیوتری است که همیشه همراه من است.
پشتیبانی از اینترنت پرسرعت LTE حکم گل سرسبد این دستگاه را دارد و برجستهترین نکته در مورد آن محسوب میشود. تجربه استفاده از اینترنت سیم کارت در این تبلت بسیار عالی و بدون مشکل است و کاملا در بطن سیستم عامل ادغام شده است. مایکروسافت چه از نظر سختافزاری و چه از جنبه نرمافزاری کار بسیار بزرگی انجام داده است.
سخن آخر آنکه کامپیوترهای همواره متصل نیز تا یک ماه دیگر وارد بازار خواهند شد. دستگاههایی که به لطف پردازنده کم مصرف اسنپدارگون 835 عمر باتری خارقالعاده 22 ساعته را ارایه خواهند کرد. البته که این کامپیوترها از قدرت پردازندههای اینتل بی بهره هستند و همچنین کیفیت ساخت و پشتیبانی بسیار بالای سرفیسها را ندارند. اما باید توجه داشت قیمت به مراتب پایینتر، عمر باتری بالاتر مواردی هستند که باعث خواهد شد کامپیوترهای همواره متصل مشتریان خاص خود را پیدا کنند.
نقاط قوت:
- ادغام بی نقص LTE در سختافزار و نرمافزار، عملکرد بسیار خوب مودم LTE، قابلیت کنترل دقیق ویندوز 10 روی مصرف اینترنت.
- عمر باتری علیرغم وجود مودم LTE تفاوت چندانی با نسخه استاندارد پیدا نکرده است. این هم از هنرمندیهای تیم سرفیس است.
- مودم Snapdragon X16 دستگاه تا چند سال آینده نیز مودمی قدرتمند و کارآمد خواهد بود.
نقاط ضعف:
- عرضه نسبتا دیرهنگام به بازار مشتریان معمولی و عدم تجهیز به جدیدترین پردازنده موجود در بازار.
- فقدان درگاه USB-C درست مانند نسخه استاندارد سرفیس پرو.
- قیمت بالا
- پنجشنبه 24 اسفند 1396 18:00
- 2 نظر
- محسن توکلی نیا
- _سرفیس پنل جدید , رسانه , مقالات , نگاه نزدیک , ویدیو
بخش پرسش وپاسخ رو از کار انداختین من مجبورم اینجا پیام بدم و سوال بپرسم
برنامه یاداوری نیست که یک موزاییک رو تبدیل به متن مورد نظر ما کنه؟ هر لحظه اون متن جلو چشممون باشع؟ برای گوشی های ویندوز ۱۰. متشکر