کورتانا زندگی خود را به عنوان یک دستیار دیجیتال در ویندوز فون آغاز کرد، و بعد از آن در ویندوز 10 ، iOS و اندروید مورد استفاده قرار گرفت. با مرگ ویندوز فون و تعداد بسیار کم کاربرانی که از کورتانا در کامپیوترهای شخصی استفاده میکردند، مایکروسافت تصمیم سختی را برای منصرف شدن رقابت با آلکسا و دستیار گوگل اتخاذ کرد. ساتیا نادلا مدیر عامل مایکروسافت پیشتر در سال جاری فاش کرد که این شرکت دیگر کورتانا را به عنوان رقیبی برای دیگر دستیاران دیجیتال نمیداند، و این موضوع طرح وجود رقبایی برای این پلت فرم را در بر میگیرد. اکنون ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد و این برای آینده کورتانا چه معنایی خواهد داشت.
زمانی کورتانا بخش بزرگی از ویندوز 10 بود، اما اکنون به یک اپلیکیشن بدل شده و این به مایکروسافت اجازه میدهد تا به طور منظم کورتانا را بهروزرسانی کند، اما همچنین بدان معناست که این شرکت توانسته آن را از تجربه جستجو داخلی جدا کند. کورتانا در حال حاضر از بخش جستجو جدا شده، و مایکروسافت اکنون در حال کار بر روی رابط جستجو جدیدی برای ویندوز 10 میباشد که بر روی ابتکار جدید مایکروسافت سرچ (Microsoft Search) این شرکت متمرکز است. کورتانا حتی در طی مراحل راهاندازی ویندوز 10 نیز ساکت است.
در حالی که مایکروسافت پیش از این ادعا داشت کورتانا توسط بیش از 150 میلیون کاربر ویندوز 10 استفاده میشود، واقعیت این است که اکثریت قریب به اتفاق آنها از عملکرد جستجوی مبتنی بر تکست استفاده میکردند تا کورتانا. دستیاران دیجیتال به عنوان بخشی از یک دستگاه اختصاصی مانند Amazon Echo بیشتر با عقل جور در میآیند تا بر روی یک کامپیوتر شخصی دسکتاپ و مایکروسافت سرانجام این موضوع را پذیرفت.
کورتانا حتی از ایکس باکس وان (Xbox One) هم حذف شد. در اصل مایکروسافت قصد داشت این دستیار دیجیتال را در کنسول Xbox خود در سال 2015 راهاندازی کند، اما با تاخیرهای که در توسعه داشبورد به وجود آمد در سال 2016 ارائه شد. و حال تنها چند سال بعد از این راهاندازی از آن حذف شد. کاربران Xbox همچنان قادر خواهند بود از دستورات صوتی با سنسور Kinect استفاده کنند. مایکروسافت صاحبان Xbox One را برای استفاده از اپلیکیشن کورتانا در تلفنهای خود برای دستورات صوتی تحت فشار قرار داد، اما این موضوع تفاوت بسیاری از چشم انداز اصلی Xbox دارد. شما میتوانید از آلکسا (Alexa) هم استفاده ببرید.
حداقل 18 ماه از نشانههای سقوط کورتانا میگذرد. کورتانا هیچ جایی در نمایشگاه Consumer Electronics Show (CES) سال 2018 نداشت، تنها استثنا یک ترموستات مجهز به کورتانا بود که آن هم دیگر کورتانا را به عنوان یک ویژگی در صفحه محصول خود لیست نکرد. گمان میرفت کورتانا در فریزرها، توسترها و بسیاری از دستگاههای دیگر راهاندازی شود اما تنها بدل به یک بلندگو هوشمند شد آن هم به سختی.
بعد از برخی تغییرات بزرگ در بخش ویندوز مایکروسافت، در تابستان سال گذشته Terry Myerson رئیس بخش پیشین ویندوز این شرکت را ترک کرد و به دنبال آن چند ماه بعد رئیس قسمت کورتانا Javier Soltero شرکت را ترک کرد. مایکروسافت اکنون دوباره بر روی کورتانا متمرکز شده و از ادغام مستقیم آن در ویندوز 10 و Xbox One عقب کشیده است. مایکروسافت دیدگاه جدیدی برای کورتانا دارد که شامل تعامل محاورهایی برای کارگرانی است که به روزهای خود نظم میدهند.
Andrew Shuman رئیس جدید کورتانا در شرکت مایکروسافت، چندی پیش در سال جاری در مصاحبهایی با The Verge چشم انداز جدیدی برای کورتانا ترسیم کرد. Shuman توضیح داد: “فکر میکنم یکی از چالشهایی که ما در طی چند سال گذشته با آن روبهرو بودهایم یافتن بخشهایی است که مایکروسافت واقعا بتواند ارزش زیادی را به آن بیفزاید، فکر میکنم آنچه که ما در طول سال گذشته واقعا بر روی آن کار کردهایم این است که چگونه میتوانیم کورتانا را در تجربه مایکروسافت 365 جای دهیم و کاربران را واقعا خوشحال کنیم، خصوصا کاربرانی که استفاده زیادی از آن میبرند، بنابراین ما باید تقویم آنها، وظایف آنها، اسناد کاری آنها، ارتباط آنها با همکاران نزدیک آنها را درک کنیم.”
این بدان معناست که کورتانا در حین پاسخدهی به کواریها از طریق صدا و یا متن خیلی بیشتر صحبت خواهد کرد. ما بخشهایی از آن را از طریق جاهطلبیهای Microsoft’s bot و ادغام اسکایپ برای کورتانا در نظر گرفتهایم. این شرکت هم اکنون در حال تغییر کورتانا به عنوان قابلیتی است که میتواند در هر نقطهایی فعالیت کند. مایکروسافت همچنین تیم کورتانا را از بخش تحقیقات هوش مصنوعی (AI) به تیم Experiences and Devices خود منتقل کرده است. امیدواریم که این بدان معنا باشد که کورتانا را در محصولاتی ببینیم که وجود آن منطقی به نظر بیاید، مانند سرفیس هدفونهای مایکروسافت.
تمام این تغییرات همچنین به این معنا هستند که در حالی که مایکروسافت تلاش دارد این دستیار را هوشمندانهتر در داخل نرم افزار خود ادغام کند، اما ما احتمالا آلکسا را خواهیم دید که مسئولیت بخشهایی از تجربه کورتانا را که قبلا به طور مستقیم در ویندوز ارائه میداد به عهده بگیرد. مایکروسافت به دستیاران دیجیتال third-party اجازه میدهد تا بیشتر در ویندوز 10 ادغام شوند، به این معنا که آلکسا به زودی قادر خواهد بود هنگامی که یک کامپیوتر شخصی قفل شده فعال شود. مایکروسافت همچنین با آمازون همکاری کرده تا آلکسا و کورتانا بتوانند با یکدیگر صحبت کنند، اما این ادغام هنوز باید بسیار یکدستتر از آنچه که در حال حاضر است باشد.
مایکروسافت همچنین برای جاهطلبیهای موبایلی کورتانا نگاهی به اندروید دارد. این شرکت در حال حاضر مدتی است که به تدریج اندروید را به عنوان معادل موبایلی ویندوز پذیرفته است. بخش بزرگی از آن Microsoft Launcher این شرکت است که طراحی شده تا جایگزین تجربه پیش فرض گوگل باشد، از جمله دستیار گوگل، در تلفنهای اندرویدی با سرویسهای مایکروسافت و ارتباطات آفیس. Microsoft Launcher حتی رابط کاربری محاورهایی کورتانا را در اختیار دارد که در اوایل سال جاری شاهد آن بودیم، و همین رابط کاربری در اپلیکیشن ویندوز 10 کورتانا در دسترس خواهد بود.
دشوار است که دقیقا بگوئیم در یک یا دو سال آینده کورتانا در چه موقعیتی خواهد بود، اما از تغییرات مایکروسافت مشخص است که این شرکت میخواهد دستیار دیجیتالی خود را در بکگراند محو کند. کورتانا همچنان در محصولاتی که نیاز به دستیار صوتی داشته باشند حضور خواهد داشت، اما شما در یخچال و یا توستر بعدی خود با آلکسا و دستیار گوگل صحبت خواهید کرد و نه با کورتانا.
- یکشنبه 13 مرداد 1398 14:00
- 3 نظر
- نجمه عنایتی
- _مایکروسافت پنل جدید , بررسی , بررسی عمومی , مقالات
ممنون بابت مطلب خوب تون.
حقیقت هم همینه، مایکروسافت یکی دو سالی میشه که قابلیت مهمی رو برای کرتانا معرفی نکرده و به احتمال زیاد این هم به زباله دان مایکروسافت بپیونده…