ویندوز ۱۰ تازه ترین عضو خانواده ویندوز، و به عبارتی دیگر جوان ترین عضو هم به حساب می آید. حال طبق آخرین آمار NetMarket Share، این عضو جوان توانسته پدر و پدربزرگ پدر بزرگ خود را، که یکی از پر آوازه ترین اعضای این خانواده است را پشت سر بگذارد. طبق گفته ها ویندوز ۱۰ اکنون با آمار ۱۱.۸۵ درصدی خود، به عنوان دومین پلتفرم پراستفاده سیستم های دسکتاپی محسوب می شود. جلوتر از ویندوز ۱۰ هم پدر بزرگش ویندوز ۷ قرار گرفته است.
ویندوز ۸.۱ با ۱۰.۴ درصد و ویندوز XP با ۱۱.۴۲ درصد، هم اکنون پشت سر ویندوز ۱۰ قرار می گیرند. اما ویندوز ۷ هنوز هم عنوان پر مخاطب ترین سیستم عامل دسکتاپ را یدک می کشد. البته لازم به ذکر است ویندوز ۷، طبق آمار منتهی به ژانویه سال ۲۰۱۶، با یک افت نسبتا بزرگ روبه رو شده و سهم ۶۰ درصدی آن به ۵۲.۴۷ درصد تنزل داشته که عامل آن را می توان همین ویندوز ۱۰ دانست.
تجزیه و تحلیل های آماری نشان می دهند که ویندوز ۱۰ هم اکنون یک جامعه کاربری ۲۰۰ میلیونی دارد. یعنی هم اکنون ۲۰۰ میلیون رایانه فعال وجود دارد که همگی از ویندوز ۱۰ میزبانی می کنند. نکته ای که وجود دارد، این است که هسته ویندوز ۱۰، یا حداقل نام آن مختصر به سیستم عامل دسکتاپ نیست. یکپارچه سازی هسته ها باعث می شود که سیستم عامل اکس باکس وان و حتی پلتفرم موبایل را هم به خانواده ویندوز ۱۰ اضافه کنیم. این به این معنی است که می توانیم ۱۹ میلیون کاربر اکس باکس وان و کاربران ویندوز ۱۰ موبایل را هم به آمار کلی ویندوز ۱۰ افزوده و شاهد یک جامعه کاربری ۲۲۰ میلیون کاربری برای همه اکوسیستم ویندوز ۱۰ باشیم. یک نکته دیگر که در این پاراگراف نهفته این است که ویندوز ۱۰ را می توان به سان ویندوز ۸ و ۸.۱، یکی دیگر از اعضای خانواده ویندوز دانست که توانسته یک خانواده مستقل بزرگ برای خود تشکیل دهد. ویندوز ۱۰ تنها سیستم عاملی بوده که توانسته قلمرو خود را علاوه بر تبلت ها و لپتاپ ها و گوشی ها، به محصولات خاصی مانند هالولنز و اکس باکس وان و مایکروسافت بند و شاید در آینده ساعت های هوشمند و بسیاری دیگر گسترش دهد.
وقتی که ۵ ماه قبل در آگوست ۲۰۱۵ ویندوز ۱۰ رونمایی شد، مایکروسافت از هدفی بزرگ، مبنی بر دست یافتن به جامعه یک میلیارد نفری برای ویندوز ۱۰ گفت و حال به نظر می رسد که این هدف تخیلی نبوده و امکان پذیر است. مایکروسافت با ویژگی های مانند، آپدیت های خودکار و پلتفرم یونیورسال ویندوز ۱۰، امید دارد که به یک اکوسیستم واحد و متمرکز دست یابد. داشتن چنین اکوسیستم متمرکزی باعث خواهد شد کمپانی بتواند سرویس های خود را به آسانی و سرعت بیشتر معرفی و در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد، در واقع این رویای مایکروسافت برای رسیدن به درآمد های سر سام آور بوده و هست. کمپانی با دست یابی به چنین محیط کاربری، می تواند خیلی شدید تر با اکوسیستم های رقیبانی مثل اندروید و IOS مقابله کند. درواقع توسعه دهندگان هم به دنبال یک چنین محیط متمرکزی هستند تا با تمام توان خود وارد آن شوند. در این پاراگراف هم دو نکته مهم دیگر نهفته که قطعا برای کاربران خوش آیند است. اول اینکه می توان نتیجه گرفت مایکروسافت از ویندوز ۱۰ موبایل به هیچ وجه نا امید نشده، حتی می توان گفت کمپانی دقیقا همان اندازه که ویندوز ۱۰ دسکتاپ را در می یابد، به ویندوز ۱۰ موبایل هم اهمیت می دهد. زیرا اگر کمپانی به دنبال یک اکوسیستم واحد در همه دستگاه ها است، باید هم پلتفرم موبایل خود را در یابد!
نکته دیگر این که مایکروسافت در مقابل رقبا، برای داشتن یک اکوسیستم همه جانبه، خیلی موفق تر بوده است. اپل که سیستم عامل دسکتاپی چندان خطرناکی ندارد و گوگل هم که اصلا از این نظر حرفی برای گفتن ندارد. ولی مایکروسافت سیستم عاملی به اسم ویندوز ۱۰ دارد که در دسکتاپ و تبلت ها و هالولنز و گوشی ها و اکس باکس و محصولات پوشیدنی و سرور ها و حتی اینترنت اشیا جا گرفته است. از این نظر می تواند تنها رقیب خطرناک مایکروسافت را اوبونتو دانست که هنوز که هنوز است برای بسیاری شناخته شده هم نیست. بنابراین مایکروسافت خیلی بیشتر از رقبایش به این هدف بزرگ نزدیک است و توسعه دهندگان هم که در آرزوی یک چنین اکوسیستم یک پارچه ای هستند، مقصد اول و آخرشان همین ویندوز ۱۰ خواهد بود. اینجاست که ارزش کار مایکروسافت در فراهم آوردن ابزار مقدماتی ای مانند پلتفرم یونیورسال، ویژوال استودیو سازگار با همه ابزار و زبان ها و هسته یکپارچه سیستم عامل و استور واحد مشخص می شود. این هدف مایکروسافت بلاخره یک روز محقق خواهد شد و آن روز همه ما با یک تحول شگرف روبه رو خواهیم بود.
منتظر نظرات و تحلیل های شما هستیم.
آقایون من همین الان در حال استفاده از مک هستم ولی باورتون نمیشه ویندوز واقعا یک چیز دیگس ای کاش مایکی وینفونش هم به خوبی ویندوزش بود من هیچ جا نمی رفتم تنها سرویسی که ازش استفاده نمیکنم همین وینفونه و اگر نه توی مک اتلوک و بقیه چیزا رو هم داریم ویندوز ۱۰ که دیگه با امکانات زیادش شاهکاریه برای خودش