اگر از ویندوز 10 ورژن 32 بیتی استفاده میکنید، میتوانید با همان لایسنسی که در اختیار دارید سیستم خود را به ورژن 64 بیتی ارتقا دهید. با ما در این مقاله آموزشی همراه باشید.
ویندوز 10 میتواند در هر دو معماری سخت افزاری 32 بیتی و 64 بیتی اجرا شود. اگر دستگاهی در اختیار دارید که ورژن 32 بیتی را اجرا میکند میتوانید بدون خرید لایسنس جدید سیستم خود را به ورژن 64 بیتی ارتقا دهید، و این تنها در صورتی خواهد بود که پردازنده سازگار و رم کافی در اختیار داشته باشید. همچنین، در این سوئیچ، مسیری در داخل سیستم برای این ارتقا وجود ندارد، و تنها گزینه ایی که میماند نصب کامل ویندوز 10 میباشد.
اگرچه میتوانید عملا با استفاده از هر معماری به ویژگیهای مشابهایی دسترسی یابید، اما زمانی که دستگاه شما میتواند به جای تنها 4GB، که محدودیت سیستمهای 32 بیتی میباشد، مقدار زیادی رم (حداکثر تا 2TB) را اداره کند به مزایای ورژن 64 بیتی پی خواهید برد.
توانایی استفاده از رم بیشتر شما را قادر میسازد چندین اپلیکیشن را به صورت همزمان اجرا کنید، در حالی که دستگاه همچنان پاسخگو است و شما میتوانید اپلیکیشنهای 64 بیتی و نیز 32 بیتی را اجرا کنید. همچنین، و شاید مهمتر از آن، بازدهی تسکهای مورد تقاضا حافظه را بهبود خواهد داد. به عنوان مثال، حین رندر کردن ویدیو، یا کار با ماشینهای مجازی، و یا بازکردن تعداد زیادی زبانه در مرورگر وب خودتان.
در این آموزش ویندوز 10، از طریق گامهای زیر به شما خواهیم آموخت چگونه دستگاه خود را از ویندوز 32 بیتی به ورژن 64 بیتی ارتقا دهید.
چگونگی نحوه بررسی پشتیبانی از ورژن 64 بیتی ویندوز 10 کامپیوتر شخصی
ویندوز 10 ورژن 64 بیتی تنها بر روی سخت افزارهای سازگار نصب خواهد شد. اگر در حال حاضر دستگاه شما ورژن 32 بیتی را اجرا میکند، قبل از برنامه ریزی برای ارتقا، بایستی بدانید که دستگاه شما شامل یک پردازنده 64 بیتی، و حداقل 2GB رم سیستم میباشد، و اینکه آیا بقیه سخت افزارهای دستگاه شما از داریورهای 64 بیتی پشتیبانی میکنند یا خیر.
تایید سازگاری سیستم 64 بیتی با استفاده از Settings
برای صحه گذاشتن بر پشتیبانی پردازنده سیستم شما از ورژن 64 بیتی ویندوز 10 از گامهای زیر استفاده کنید.
- Settings را باز کنید.
- بر روی System کلیک کنید.
- بر روی About کلیک کنید.
- در پایین بخش Device specifications، جزئیات System type را بررسی کنید.
اگر “System type” سیستم عامل 32 بیتی و پردازنده مبتنی بر x64 را نشان میدهد، پس کامپیوتر شما در حال اجرای ویندوز 10 ورژن 32 بیتی بر روی پردازنده 64 بیتی است. از سوی دیگر، اگر سیستم عامل 32 بیتی و پردازنده مبتنی بر x86 را نشان میدهد، پس دستگاه شما ورژن 64 بیتی ویندوز 10 را پشتیبانی نمیکند.
در حالی که در صفحه “About” هستید، ایده بسیار خوبی خواهد بود اگر بررسی کنید که دستگاه شما حداقل 2GB رم را در اختیار داشته باشد، که حداقل نیاز ویندوز 64 بیتی است.
در صورتی که دستگاه شما قادر به اجرای ورژن 64 بیتی نیست، شما باید خرید دستگاه جدیدی را مدنظر داشته باشید که حداقل نیازمندیهای یک سیستم 64 بیتی را داشته باشد.
بررسی سازگاری CPU با استفاده از Coreinfo
اگرچه دستگاههای جدید قطعا قادر به اجرای هر ورژنی از ویندوز 10 هستند، اما اگر دستگاهی با سخت افزار قدیمی دارید، باید از چهار ویژگی اساسی زیر اطمینان حاصل کنید:
- Physical Address Extension (PAE)
- No-eXecute (NX)
- Streaming SIMD Extensions 2 (SSE2)
- CMPXCHG16b (CX16)
برای بررسی اینکه آیا پردازنده شما این ویژگیها را در اختیار دارد یا خیر، میتوانید از طریق گامهای زیر از ابزار خط فرمان Microsoft Coreinfo استفاده کنید:
- وب سایت Microsoft Sysinternals را باز کنید.
- بر روی لینک Download Coreinfo کلیک کنید.
- بر روی پوشه Coreinfo.zip کلیک راست کنید و گزینه Extract all را انتخاب کنید.
- بر روی دکمه Extract کلیک کنید.
- در نوار آدرس دستور زیر را تایپ کنید، و برای باز شدن Command Prompt در مکان پوشه Enter کنید.
cmd
- دستور زیر را تایپ کرده و Enter کنید:
Coreinfo
- ویژگی جستجو (میانبر صفحه کلید Ctrl+F) را باز کنید، و این ویژگیها را جستجو کنید:
PAE
NX
SSE2
CX16
پس از تکمیل مراحل بالا، شما باید بدانید که پردازنده شما میتواند ارتقا به ورژن 64 بیتی ویندوز 10 را انجام دهد یا خیر.
ویزارد نصب قبل از پیش رفتن مراحل نصب قادر به تشخیص هر گونه مشکل سازگاری با پردازنده است، اما ابزار Coreinfo به شما اجازه میدهد تا این ویژگیها را از قبل و به صورت دستی چک کنید.
بررسی سازگاری درایور
علاوه بر این، ایده بسیار خوبی خواهد بود که اجزای دیگری چون کارت گرافیک و کارت صدا را به منظور سازگاری با ویندوز ورژن 64 بیتی بررسی کنید.
اگر کامپیوتر شما در حال اجرای ورژن 32 بیتی است، اما سخت افزار برای چند سال قبل است، شانس خوبی برای پیدا کردن ورژن 64 بیتی درایورها وجود دارد، اما همیشه اینطور نیست. برای اجتناب از هرگونه مشکلی، توصیه میشود وب سایت پشتیبانی سازنده دستگاه خود را چک کنید تا ببینید که آیا میتوانید ورژن 64 بیتی درایورها را پیدا کنید.
چگونه میتوان از ورژن 32 بیتی به ورژن 64 بیتی ویندوز 10 ارتقا یافت
هنگامی که مجاز به نصب ورژن 32 بیتی یا 64 بیتی ویندوز 10 با لایسنسی مشابه شدید، باید بدانید که نمیتوانید این ارتقا را در حالی که همچنان ویندوز بر روی سیستم شما نصب است، انجام دهید. شما برای سوئیچ به معماری جدید باید یک نصب کامل ویندوز 10 انجام دهید.
ایجاد رسانه نصب
برای انجام نصب کامل ویندوز 10، باید از ابزار Media Creation برای ایجاد رسانه قابل بوت USB استفاده کنید. یک فلش داریو که حداقل 4GB فضا دراختیار دارد را به کامپیوتر خود وصل کنید، و سپس مراحل زیر را انجام دهید:
نکته: با بهروزرسانی ماه مه 2019 آغاز کنید، مایکروسافت در حال بهروزرسانی ابزار Media Creation به همراه برخی بهبودهای داخلی و مود جدید رنگی است که به جای طرح رنگی بنفش از یک طرح رنگی روشن استفاده میکند. در نتیجه، بسته به زمانی که این نصب را انجام میدهید، ممکن است این ابزار ظاهر متفاوتی داشته باشد، اما مراحل ذکر شده زیر عملا یکسان است.
- صفحه وب رسمی دانلود ویندوز 10 را باز کنید.
- در بخش ” Create Windows 10 installation media”، بر روی دکمه ” Download tool now” کلیک کنید.
- برای استفاده از این ابزار بر روی فایل ” MediaCreationToolxxxx.exe” دابل کلیک کنید.
- برای پذیرش شرایط بر روی دکمه “Accept” کلیک کنید.
- گزینه ” Create installation media (USB flash drive, DVD, or ISO file) for another PC” را انتخاب کنید.
- بر روی دکمه “Next” کلیک کنید.
- تیک گزینه ” Use the recommended options for this PC ” را بردارید.
- زبان ” Language ” مورد نظر و ” Edition” را انتخاب کنید، اطمینان حاصل کنید که گزینه 64 بیتی (x64) را برای ” Architecture” انتخاب کردهاید.
- بر روی دکمه “Next” کلیک کنید.
- گزینه ” USB flash drive” را انتخاب کنید.
- بر روی دکمه “Next” کلیک کنید.
- برای ایجاد رسانه قابل بوت ” Removable drive” را انتخاب کنید.
نکته: اگر درایو فلش را درلیست نمیبینید، بر روی گزینه ” Refresh drive list” کلیک کنید، و سپس درایو را انتخاب کنید.
- بر روی دکمه “Next” کلیک کنید.
- بر روی دکمه “Finish” کلیک کنید.
بعد از اینکه مراحل بالا را طی کردید، ستاپ (Setup) فایلهای مورد نیاز را دانلود خواهد کرد، و رسانه قابل بوت سازگار با ویندوز 10، 64 بیتی ایجاد خواهد شد.
نصب ویندوز 10 ورژن 64 بیتی
زمانی که رسانه نصب، آماده و ساخته شد، قبل از اینکه بتوانید ادامه دهید، بایستی از اینکه دستگاه شما میتواند با یک USB شروع به کار کند، اطمینان حاصل کنید. این بدان معناست که شما نیاز به دسترسی به بایوس Basic Input/Output System (BIOS) یا فریمور Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) روی مادربورد دارید تا در صورت لزوم ترتیب بوت خود را تغییر دهید.
معمولا، این فرآیند میطلبد که به محض روشن شدن کامپیوتر از یکی از کلیدهای فانکشن (F1, F2, F3, F10, F12)، کلید ESC ، و یا کلید Delete استفاده کنید. در اینجا لازم است هشداری ذکر گردد و آن اینکه این تنظیمات برای هر سازنده کامپیوتر و حتی در هر مدل متفاوت خواهد بود. بنابراین اطمینان حاصل کنید که وب سایت پشتیبانی سازنده دستگاه خود برای دستورالعملهای خاص این مورد بررسی میکنید.
در حالی که در رابط فریمور هستید، منوی “Boot” را پیدا کنید، و ترتیب بوت را برای شروع به کار روی ” USB flash drive” تنظیم کنید و تغییرات جدید را ذخیره کنید.
برای نصب کامل ویندوز 10، کامپیوتر خود را با رسانه قابل بوت ریستارت کنید و سپس مراحل زیر را انجام دهید:
هشدار: به عنوان یک یادآوری دوستانه باید گفت، شما در حال ایجاد تغییراتی بر روی ویندوز نصبی فعلی خود هستید، اگر این کار را به درستی انجام ندهید، میتواند مشکلاتی به وجود بیاورد و حتی اطلاعاتی را از دست بدهید. توصیه میشود قبل از اینکه مراحل نصب را ادامه بدهید یک بکآپ کامل موقتی از کامپیوتر شخصی خود بگیرید.
- کامپیوتر را با فلش درایو USB راهاندازی کنید.
- در ” Windows Setup” بر روی دکمه “Next” کلیک کنید.
- بر روی دکمه ” Install Now” کلیک کنید.
- product key اصل را وارد کنید (اگر این نصب ویندوز 10، برای اولین بار است)، و بر روی دکمه “Next” کلیک کنید. اگر برای سوئیچ از ویندوز 10، 32 بیتی به 64 بیتی نصب دوباره ویندوز 10 انجام میدهید، برای ادامه کار بر روی لینک ” I don’t have a product key” کلیک کنید (فرض بر این خواهد بود که دستگاه شما در حال حاضر به درستی فعال (activate) شده است).
- نسخه ویندوز 10 را انتخاب کنید (اگر قابل اجرا است). این انتخاب باید با نسخه لایسنس شما که فعال میشود مطابقت داشته باشد.
- بر روی دکمه “Next” کلیک کنید.
- برای ادامه گزینه ” I accept the license terms” را بررسی کنید.
- بر روی دکمه “Next” کلیک کنید.
- بر روی گزینه ” Custom: Install Windows only (Advanced)” کلیک کنید.
- پارتیشنی که ویندوز فعلی بر روی آن نصب شده را انتخاب کنید (معمولا ” Drive 0″)، و برای حذف این پارتیشن از درایو هارد روی دکمه “Delete” کلیک کنید.
نکته: اگر شما بر روی هارد درایو اصلی (Drive 0)، چندین پارتیشن دارید، هر یک از آنها را انتخاب و حذف کنید. ویندوز 10 در طول فرآیند نصب پارتیشنهای مورد نیاز را دوباره به صورت اتوماتیک ایجاد میکند. همچنین، نباید پارتیشنهای روی درایوهای ثانویه را حذف کنید، انجام این کار ضرورتی ندارد.
- درایو خالی با نام ” Drive 0 Unallocated Space” را انتخاب کنید.
- بر روی دکمه “Next” کلیک کنید.
پس از تکمیل این مراحل، ستاپ با نصب ویندوز 10، 64 بیتی ادامه خواهد یافت. بعد از چندین ریستارت، باید به دستورالعملهای روی صفحه برای تکمیل OOBE ادامه دهید و برای ایجاد یک حساب کاربری از یک حساب کاربری محلی یا مایکروسافت استفاده کنید، اولویتهای خود را تنظیم کنید، و تنظیمات حریم شخصی مورد نظر خود را اعمال کنید.
بعد از کامل شدن نصب، ایده خوبی خواهد بود اگر صفحه تنظیمات “Windows Update” از بخش ” Update & Security” از اپلیکیشن Settings را باز کرده، و روی دکمه ” Check for updates” کلیک کنید تا آخرین بهروزرسانیهای امنیتی و درایورهای از دست رفته نصب شوند.
در صورتی که بعضی از درایورها از طریق ” Windows Update” نصب نشدهاند، از وب سایت پشتیبانی سازنده دستگاه برای دانلود درایورهای از دست رفته استفاده کنید. سپس اپلیکیشنهای خود را دوباره نصب کنید، شامل مواردی که برای ورژن 32 بیتی یا 64 بیتی ویندوز 10 طراحی شدهاند، و به یاد داشته باشید تا فایلهایی که از آنها بکآپ تهیه کرده بودید را به جایشان باز گردانید.
- سه شنبه 10 اردیبهشت 1398 11:00
- 2 نظر
- نجمه عنایتی
- _آموزش پنل جدید , آموزش , آموزش های عمومی , آموزش های ویندوز
سلام میخواستم بدونم اگه طبق این دستور پیش بریم و فقط پارتیشنی که ویندوز روی اون نصب هست رو پاک کنیم اطلاعات کامپیوتر حذف نمیشن؟